Μαλαισία: «Αθώες» δήλωσαν οι δύο κατηγορούμενες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Μαλαισία: «Αθώες» δήλωσαν οι δύο κατηγορούμενες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξαν σήμερα την αθωότητα τους έναντι των κατηγοριών που τις βαρύνουν, ενώπιον δικαστηρίου στην Μαλαισία.

Η Σι Αϊσγιά από την Ινδονησία και η Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ κατηγορούνται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ (μέσω επαφής του προσώπου του με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX που έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ) στις 13 Φεβρουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο γυναικών ζήτησαν να κατονομαστούν άλλοι τέσσερις ύποποι που έχουν κατηγορηθεί επίσης για την υπόθεση και οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν. Οι γυναίκες είχαν πει στους δικηγόρους τους ότι δεν ήξεραν ότι συμμετείχαν σε θανατηφόρα επίθεση και πίστευαν ότι επρόκειτο για φάρσα στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα έχουν υποστηρίξει ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, κάτι που η Πιονγκγιάνγκ αρνείται.

Η δίκη θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν περίπου 40 μάρτυρες.

Στην περίπτωση που οι δύο γυναίκες καταδικαστούν είναι αντιμέτωπες με την ποινή του θανάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή