Κάιρο: Tριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς

Κάιρο: Tριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο γεγονός της σημερινής τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου σε θέματα Διασποράς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κάιρο, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Η εμβάθυνση του μοντέλου της συνεργασίας Κορυφής των τριών χωρών, σε θέματα των Αποδήμων, θα συζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς των τριών χωρών.

Για τον λόγο αυτό, θα φθάσουν το μεσημέρι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ και ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρμόδιος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, όπου θα έχουν κοινή συνάντηση με την υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, αξιωματούχο που έχει δείξει μέχρι σήμερα έμπρακτα την αγάπη της προς τους Έλληνες και Κυπρίους που ζουν στη Χώρα του Νείλου. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την πρωτοβουλία της να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των Αιγυπτιωτών από τις τρεις χώρες, τους επόμενους μήνες, θέμα που σίγουρα θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας των συνομιλιών τους.

Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες και Κυπρίους που διαμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και τους Αιγυπτίους που διαμένουν στις δύο χώρες.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί τόσο με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, όσο και με τις δύο Ελληνικές Κοινότητες, Καΐρου και Αλεξανδρείας, όπου θα συζητηθούν θέματα της ομογένειας, με δεδομένη την εκπεφρασμένη ικανοποίηση των δύο παροικιών για τις ενέργειες του Τέρενς Κουΐκ που μαζί με τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας, έγινε πρόσφατα κατορθωτό να συμπεριληφθεί στον ΕΟΠΥΥ το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, όπου θα μπορούν στο πλαίσιο αυτό να καλύπτονται νοσοκομειακά οι Αιγυπτιώτες πάροικοι Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Σε όλες τις συναντήσεις των υπουργών και με τις παροικίες, θα συμμετέχουν τόσο ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης όσο και ο Κύπριος ομόλογός του Χάρης Μορίτσης.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή