Ανοιξαν οι φυλακές σε παιδιά κρατουμένων

Ανοιξαν οι φυλακές σε παιδιά κρατουμένων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις  Φυλακές Μαλανδρίνου, το περασμένο Σάββατο άνοιξαν τις πόρτες στα παιδιά των κρατουμένων. Οι κρατούμενοι υποδέχτηκαν τα παιδιά τους, μαζί με τις μητέρες τους, στο ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο του καταστήματος. Εκεί παρουσιάστηκε η παιδική διαδραστική παράσταση «Ο Δράκος Ούμπικ» από την ομάδα «Μαγικό Θέατρο» ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στην δημιουργία της ιστορίας. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.   

Μια παρόμοια δράση αναπτύχτηκε και το  Σάββατο (23/9/2017) στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου κλήθηκαν τα παιδιά των κρατουμένων και οι συνοδοί τους σε ένα παιδικό πάρτι στον κήπο του καταστήματος. Στα παιδιά προσφέρθηκαν δωράκια, γλυκά και φαγητό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, μεριμνά «σταθερά όχι μόνο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και για την σύνδεση των κρατουμένων με τις οικογένειές τους ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση.  Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ανέμελη συνύπαρξη του παιδιού με τους δύο γονείς του μέσα σε ένα φιλικό πλαίσιο μειώνει τις αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού του πατέρα».

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία και στήριξη των διευθυντών των καταστημάτων μαζί με την κοινωνική υπηρεσία και το προσωπικό φύλαξης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή