ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει γραφείο στην Αθήνα για τις αποζημιώσεις από την πετρελαιοκηλίδα το IOPC Fund

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την πρόθεση του Διεθνούς Κεφαλαίου Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (IOPC Funds) να εγκαταστήσει στην Ελλάδα, Γραφείο Αιτήσεων για Αποζημιώσεις, ανακοίνωσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο διευθυντής του  José Maura, η επικεφαλής του τμήματος απαιτήσεων Liliana Monsalve, ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων Thomas Liebert και o νομικός σύμβουλος του «1992 Fund» στην Ελλάδα Ιωάννης Μαρκιανός Δανιόλος.

Από την πλευρά του υπουργείου σημειώθηκε ότι έχει εφαρμοστεί το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων από Ρύπανση, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και ότι οι επιχειρήσεις κλιμακώνονταν ανάλογα με τις ανάγκες όπως και ότι πλέον έχει απαντληθεί το φορτίο από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο.

Ο José Maura τόνισε ότι ήδη το Ταμείο έχει επαφές μέσω των εδώ στελεχών του, στο πλαίσιο μια έρευνας για να ανοίξει τοπικό γραφείο το οποίο, όπως είπε, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον υπολογισμό και την καταβολή των αποζημιώσεων. Σημείωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα όργανα των Funds, κατά συνέπεια έχει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό κάλυψης.

Είπε ότι οι κανόνες υπό τους οποίους λειτουργούν τα Funds, είναι αυτοί που ισχύουν διεθνώς και ότι η δουλειά των Funds είναι να συνεργάζονται με την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας που έχει πληγεί για τη διευθέτηση των αποζημιώσεων. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ