Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Ν.Δ.

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Ν.Δ.

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Μακεδονία –με ενδιάμεση στάση στο Μενίδι και τελικό σταθμό τη Νίκαια την ερχόμενη Κυριακή– αρχίζει το φθινοπωρινό άνοιγμα στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. Η επιλογή των περιοχών δεν είναι τυχαία. Τυχαίο δεν είναι ούτε το γεγονός ότι στη χθεσινοβραδινή παρέμβασή του στην εκδήλωση του Harvard Business School της Ελλάδας για την Ευρώπη, στον απόηχο των γερμανικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι τα 11 εκατομμύρια ψήφοι που έλαβαν αθροιστικά οι λαϊκιστές της Afd και το Die Linke, σε μια ευημερούσα οικονομία όπως η Γερμανία, χτυπούν ηχηρό καμπανάκι για τις οικονομικές ανισότητες. Σχολιάζοντας, εξάλλου, την αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Κ», ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2019, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις ανισότητες, κατά την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κιλκίς και στις Σέρρες. Προηγουμένως, εξάλλου, την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να επισκεφθεί το Μενίδι, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ., ενώ όλα τα βλέμματα της Πειραιώς είναι στραμμένα στην πρώτη προσυνεδριακή, που θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή στη Νίκαια. Η επιλογή ακόμη μιας συνοικίας και μάλιστα της Περιφέρειας Πειραιά δεν είναι τυχαία. Πολύ περισσότερο δε που η πρώτη προσυνεδριακή έχει ως θέμα της την απασχόληση και την ανεργία.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε υπογραμμίσει από το Βελλίδειο ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα σήμερα είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας, ενώ η ενίσχυση των νέων και των αδυνάμων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου που παρουσίασε στη ΔΕΘ. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι τους τελευταίους μήνες ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση του φιλολαϊκού προφίλ του με στοχευμένες περιοδείες και επισκέψεις σε χώρους εργασίας και σε επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται πιο σκληρά από την κρίση.

Πυρετός συσκέψεων

Στην Πειραιώς επικρατεί πυρετός συσκέψεων και προετοιμασίας για το συνέδριο, το οποίο θα έχει πολλές συμμετοχές εκτός Ν.Δ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε κάθε πάνελ θα μιλάει μόνο ένας τομεάρχης της Ν.Δ. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι κρατημένες για ανθρώπους από τα πανεπιστήμια, την αγορά και την κοινωνία, σχήμα που εκπέμπει το μήνυμα ότι το συνέδριο είναι διαλόγου και σύνθεσης και, πάντως, όχι ένα κομματικό συνέδριο. Στην πρεμιέρα των προσυνεδριακών την Κυριακή, θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η Βενετία Κουσία (πρ. Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου), ο Γ. Δουκίδης (καθηγητής του ΟΠΑ), ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού Β. Ντερτιλής, ο Χρ. Ιωάννου, από το Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, και πρόεδροι εταιρειών. Την ίδια ώρα, ψηλά συντηρεί η Πειραιώς το θέμα των ταξί, καθώς με δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι, προκειμένου η κυβέρνηση «να κάνει το χατίρι των λίγων, πάει να βλάψει τους πολλούς». Ψηλά, την ίδια ώρα, κρατάει και τη σύγκρουσή της με τον Π. Καμμένο η Πειραιώς. Ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Καμμένο σχετικά με όσα ισχυρίστηκε στη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας στη Βουλή και αφορούν την επίμαχη απόδειξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή