Αύξηση στις αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα για το 2017

Αύξηση στις αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα για το 2017

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση καταγράφουν οι αφίξεις Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα για το 2017, ενώ ισχυρή ζήτηση αναμένεται για το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αύξηση 15% σημειώθηκε για το 2017 στις αφίξεις των Γάλλων τουριστών συγκρτικά με το 2016.

Για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια. Ενώ αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις κρατήσεις για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων, φέτος όμως ο αριθμός των Γάλλων που επέλεξαν την χώρα μας για διακοπές ανέρχεται στα 2 εκατ.

Ενδεικτικά το 2017 η χώρα μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Τις προτιμήσεις Γάλλων κερδίζει η Θεσσαλονίκη

Ανανεωμένο είναι το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστών και για τη συμπρωτεύουσα, όπως φάνηκε από τη συμμετοχή της «Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης» στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση του Παρισιού. Κουλτούρα και γαστρονομία είναι τα «ατού» του προορισμού που «κλέβουν την παράσταση» στα τουριστικά πακέτα που προωθούνται για τη Θεσσαλονίκη και κερδίζουν το απαιτητικό κοινό της Γαλλίας.

Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη και η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας κερδίζει τις προτιμήσεις των Γάλλων με πολλούς να σπεύδουν να αποδώσουν το αυξημένο ενδιαφέρον στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του ζεύγους Μακρόν στη χώρα μας. Ειδικά όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, παρατηρείται άνοδος στις διανυκτερεύσεις Γάλλων στα ξενοδοχεία της πόλης, όπως επισημαίνει η Ενωση Ξενοδόχων της πόλης σε σχετική της ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συμπρωτεύουσα φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του γαλλικού Τύπου με αποστολή να προβάλουν την γαστρονομία της πόλης σε γνωστά τουριστικά περιοδικά της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή