Σκληρά μηνύματα Ερντογάν προς Κούρδους από την Τεχεράνη

Σκληρά μηνύματα Ερντογάν προς Κούρδους από την Τεχεράνη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρά μηνύματα από την ιρανική πρωτεύουσα έστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, στα πλαίσια της κοινής συνέντευξης με τον Ιρανό ομόλογό του.  

«Τα βήματα (οι κυρώσεις) που πραγματοποιούμε (για το Κουρδιστάν) θα βαρύνουν», διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «παράνομο» το κουρδικό δημοψήφισμα και τόνισε:

«Η Τουρκία με τα σύνορα των 350 χιλιομέτρων είναι στον βορρά. Στο ανατολικό κομμάτι βρίσκεται το Ιράν. Στο νότιο κομμάτι η κεντρική διοίκηση και δυτικά η Συρία. Τι είδος δημοψήφισμα πραγματοποιεί το Βόρειο Ιράκ;»

«Δεν είναι δυνατόν να είναι νόμιμη μια απόφαση που λήφθηκε από κοινού με την Μοσάντ. Πρόκειται για μια παράνομη απόφαση», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε ότι η χώρα του μαζί με το Ιράν αποφασίζουν να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το Κουρδιστάν.

Στην Τεχεράνη, εκτός από το ζήτημα του Κουρδιστάν, οι δυο κυβερνήσεις συζήτησαν και τις εξελίξεις στην Συρία και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες οικονομικές συμφωνίες.

Από τώρα και στο εξής, στις διμερείς οικονομικές συναλλαγές θα χρησιμοποιούνται τα εθνικά νομίσματα και οι συνοριακές πύλες των δυο χωρών θα παραμένουν ανοιχτές επί 24ωρη βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή