Πανδικαστική συγκέντρωση για τη μείωση συντάξεων δικαστικών

Πανδικαστική συγκέντρωση για τη μείωση συντάξεων δικαστικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση όλων των δικαστικών ενώσεων, οι οποίες πραγματοποιούν πανδικαστική συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει η νέα δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών, που ξεπερνά πλέον το 70% από την αρχή της οικονομικής κρίσης και φθάνει  ως το σημείο η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου να διαμορφώνεται στα 1.400 ευρώ μετά από 42 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο δικαστικό σώμα.

Την πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν έξι δικαστικές ενώσεις, ενώ οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει ήδη να συναντηθούν τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους Προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Η Ενωση των Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε πρόσφατη, προ ημερών, ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό 40%, περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων), των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή