Χαρακόπουλος: «Φασιστικής νοοτροπίας η στοχοποίηση του καθηγητή Αγγελου Συρίγου»

Χαρακόπουλος: «Φασιστικής νοοτροπίας η στοχοποίηση του καθηγητή Αγγελου Συρίγου»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάρτηση υβριστικών αφισών στο κέντρο της Αθήνας καταδίκασε σε σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις αφίσες που είχαν γεμίσει τη Δευτέρα τόσο τους τοίχους του Πάντειου Πανεπιστημίου όσο και τοίχους στο Κουκάκι, στα Εξάρχεια και στις οδούς Μαυρομιχάλη και Ασκληπιού και είχαν σαφή πρόθεση να στοχοποιήσουν τον καθηγητή του ιδρύματος, Αγγελο Συρίγο.

«H ανάρτηση υβριστικών αφισών συνιστά ένα ακόμη σκαλοπάτι στην κατηφόρα του δημόσιου βίου», σχολίασε ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ τόνισε ότι η εν λόγω ενέργεια «αποπνέει φασιστική νοοτροπία, καθώς εκφράζει ευθεία απειλή βίας προς ένα μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιδιώκει τη φίμωση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιδεών». Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για αυτή την κατάσταση «που επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή στην ανομία και στην ασυδοσία των οργανωμένων μειοψηφιών και των ανεξέλεγκτων τραμπούκων», όπως επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι η αφίσα έφερε τη φωτογραφία του καθηγητή, είχε τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδευόταν από κείμενο εναντίον του. Η στοχοποίηση του κ. Συρίγου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Συγκλήτου του Παντείου, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», καθηγητές του ιδρύματος έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλία για την υπογραφή, απ’ όλο το προσωπικό του Παντείου, κειμένου καταδίκης της αφίσας και όσων κρύβονται πίσω από αυτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Συρίγος απειλείται. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πανεπιστημιακός είχε επικρίνει δύο φοιτητές –όχι του Παντείου– που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου:

«Η στοχοποίηση του κ. Άγγελου Συρίγου, ενός εγνωσμένου κύρους καθηγητή, από τους σκοτεινούς κύκλους των γνωστών-αγνώστων, με την ανάρτηση υβριστικών αφισών, συνιστά ένα ακόμη σκαλοπάτι στην κατηφόρα του δημόσιου βίου. Πρόκειται για ενέργεια που αποπνέει φασιστική νοοτροπία, καθώς εκφράζει ευθεία απειλή βίας προς ένα μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιδιώκει τη φίμωση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιδεών. Όπως φαίνεται, οι θλιβερές παθογένειες που ταλάνισαν επί δεκαετίες την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συνεχίζουν να την υπονομεύουν. 

Δυστυχώς, ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει και η κυβέρνηση που επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή στην ανομία και στην ασυδοσία των οργανωμένων μειοψηφιών και των ανεξέλεγκτων τραμπούκων. Απέναντι σε αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας, που τείνουν να μετατρέψουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ρωμαϊκές αρένες, την ώρα που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η εκπαίδευση κάνει άλματα προς το μέλλον, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες πρέπει να ορθώσουμε επιτέλους ένα τείχος προστασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή