Συνεχή δικαστικά «αγκάθια» για το Ελληνικό

Συνεχή δικαστικά «αγκάθια» για το Ελληνικό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες δικαστικές εκκρεμότητες για την επένδυση του Ελληνικού δημιουργούνται με τη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της περιοχής που ζητούν να κηρυχθούν διατηρητέα συγκεκριμένα κτίρια του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με τον νόμο για τα νεώτερα μνημεία και τα διατηρητέα κτίσματα.

Μεταξύ των προσφευγόντων, είναι και η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου. Η προσφυγή των κατοίκων, συζητήθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και αναμένεται απόφαση προσεχώς.

Παράλληλα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εκδικαστεί η προσφυγή που κατατέθηκε προ ημερών για την επένδυση του Ελληνικού – αυτή τη φορά- με έμφαση θέματα που αφορούν το δασικό η μη χαρακτήρα τμήματος της έκτασης και την ανάρτηση των δασικών χαρτών της ευρύτερης περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή