Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του καθηγητή Αγγελου Συρίγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του καθηγητή Αγγελου Συρίγου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον απόηχο των επιθέσεων εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε προς τον κ. Συρίγο την επιδίωξή του για συναίνεση από όλα τα κόμματα – ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση – κατά των περιστατικών πανεπιστημιακής βίας, αλλά και για κοινή, από όλες τις παρατάξεις, ανακοίνωση καταδίκης της στοχοποίησης του καθηγητή.   

Επίσης, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταδίκασε «απερίφραστα τις εναντίον του επιθέσεις από φασιστοειδή υποκείμενα που στρέφονται ευθέως εναντίων των Ακαδημαϊκών Ελευθεριών».

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά τη βίαιη επίθεση κατά του κ. Συρίγου εντός του Παντείου Πανεπιστημίου, ακολούθησε, πριν από μερικές ημέρες, εισβολή αγνώνστων σε εκδήλωση στην οποία ήταν ομιλητής στα Ιωάννινα.

Στη συνέχεια μάλιστα, ακολούθησε και τοιχοκόλληση αφισών σε αρκετά σημεία της Αθήνας, στις οποίες ο καθηγητής χαρακτηριζόταν ως «φασίστας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή