Σκληρή στάση υπ. Υποδομών για συνδικαλιστές ΣΤΑΣΥ

Σκληρή στάση υπ. Υποδομών για συνδικαλιστές ΣΤΑΣΥ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα φτάνει η κόντρα με τους εργαζομένους των ΣΤΑΣΥ, καθώς το υπουργείο Υποδομών απαντά με σκληρή γλώσσα στις απειλές για αποχή από τα καθήκοντά τους. Χθες οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο διαμήνυσαν ότι πρόκειται από σήμερα να απέχουν από την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων στη γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός).

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ διαμαρτύρονται για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει κατά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ ζητούν την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της επιθετικότητας επιβατών λόγω της δυσαρέσκειας που έχουν από τις δυσλειτουργίες του έξυπνου εισιτηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ έλαβε εντολή από τον πολιτικό της προϊστάμενο να προχωρήσει σε άμεση παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης όποιου εργαζομένου αρνηθεί να εκδώσει ηλεκτρονική κάρτα ή ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σημειώνεται ότι από σήμερα σταματά η έκδοση της χάρτινης κάρτας και οι επιβάτες που επιθυμούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα μπορούν να εκδώσουν μόνο την ηλεκτρονική, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα σταματήσει και η έκδοση του χάρτινου εισιτηρίου. «Πολλά μηχανήματα ελεγκτών δεν είναι σε θέση να “διαβάσουν” τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των επιβατών, ενώ ακόμα και τα μηχανήματα που έχουν οι μπάρες δεν αναγνωρίζουν πάντα το ηλεκτρονικό εισιτήριο», εξηγούν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι τα προβλήματα σε ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αναμενόμενα κατά την πρώτη φάση λειτουργίας και γίνονται διορθώσεις σε ημερήσια βάση, ενώ αποστέλλονται συνεχώς αναφορές στον ανάδοχο του έργου προκειμένου να επιδιορθωθούν οι όποιες δυσλειτουργίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή