«Σφιχτό» πρόγραμμα και μουσική στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Σφιχτό» πρόγραμμα και μουσική στο Φεστιβάλ Αθηνών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρότερο σε αριθμό παραγωγών θα είναι το Φεστιβάλ Αθηνών του 2018, όπως ανακοίνωσε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με κεντρική θεματική το «Πολιτεία και Πολίτης», αλλά μάλλον ενισχυμένο μουσικά με την ένταξη του Κωνσταντίνου Πηλαβάκη στο δυναμικό του, ο οποίος μέσα από τη θητεία του σε διευθυντικές θέσεις κορυφαίων δισκογραφικών εταιρειών έχει αναδείξει σπουδαίους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, όπως τον Αντρέα Μποτσέλι και την Τσετσίλια Μπάρτολι.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναγνώρισε ότι η ποσότητα (114 εκδηλώσεις) επισκίασε την ποιότητα του προγράμματος. «Οχι όμως επειδή το περιεχόμενο ήταν κατώτερο των προσδοκιών, αντίθετα, επειδή η προσφορά πολλών καλών παραστάσεων κάνει πιο δύσκολη την επιλογή. Ο περιορισμός του πληθωρικού προγραμματισμού στο νέο πρόγραμμα έχει νόημα για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας», σημείωσε.

Ο χειμώνας για το φεστιβάλ αναμένεται ιδιαίτερα «θερμός» καθώς η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού του θα ανοίξει τον δρόμο για τη στελέχωση του οργανισμού μέσω ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος της χρονιάς και ο φορέας θα κληθεί να αντιμετωπίσει οριστικά το ανοικτό θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονται πολλά χρόνια στο φεστιβάλ, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν με νομοθετική ρύθμιση το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω «απειλών» για απεργίες και στάσεις εργασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος στη θεσμοθέτηση του Λυκείου Επιδαύρου, το οποίο χαρακτήρισε βασικό λόγο της παρουσίας του στο φεστιβάλ, και ανακοίνωσε τη συνέχισή του σε δύο περιόδους το ερχόμενο καλοκαίρι. Στη διοργάνωση του 2018 θα επαναληφθούν επίσης οι υπαίθριες παραστάσεις «Εθνικός Κήπος» του Θοδωρή Γκόνη και η «Ιφιγένεια» του Κωνσταντίνου Μίχου, όπως επίσης και το έργο

«Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου» του Δημήτρη Κουρτάκη που ανέβηκε στην Πειραιώς 260.

Οι εισπράξεις των εισιτηρίων ανήλθαν σε περίπου 3,6 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι (2,9 εκατ. ευρώ). Επιπλέον των εισιτηρίων ο κ. Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε έσοδα από τις συμπαραγωγές, τις χορηγίες, το πωλητήριο του φεστιβάλ, ύψους 2 εκατ. ευρώ, και εκτίμησε ότι το 2017 μπορεί να κλείσει με ένα μικρό πλεόνασμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή