Διαφωνιών συνέχεια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ταυτότητα φύλου

Διαφωνιών συνέχεια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ταυτότητα φύλου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το «αγκάθι» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραμένει και τις συγκρουσιακές αναταράξεις να μην λείπουν από το πολιτικό σκηνικό, το νομοσχέδιο για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» λαμβάνει, πλέον, τη σειρά του για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, πιθανότατα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να ανοίξει το ηλικιακό ζήτημα και, κάνοντας αποδεκτές τοποθετήσεις κοινωνικών φορέων, να κάνει λόγο για μείωση της ηλικίας από 17 στα 15 έτη, ώστε και ανήλικοι, υπό προϋποθέσεις, να έχουν τη δυνατότητα «μετάβασης φύλου», οδήγησε τους ΑΝΕΛ –που υπό την πίεση της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοθέτημα– να δηλώσουν ότι διαφωνούν με το συγκεκριμένο άρθρο. «Θα ήθελα να πω, χωρίς να θέλω να τον πιέσω τον υπουργό, ότι στο θέμα της ηλικίας των 17 χρόνων εμείς επιμένουμε, και σας λέω ότι εμείς σαν Ανεξάρτητοι Ελληνες τουλάχιστον σε αυτό το σημείο που αφορά στην ηλικία θα διαφωνήσουμε», είπε ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Αθ. Παπαχριστόπουλος. Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κατσίκης συμπλήρωνε: «Βέβαια, όταν λέμε ότι δεν θα ψηφίσουμε το άρθρο που μιλάει για τους ανηλίκους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εννοούμε ότι δεν θα ψηφίσουμε κανένα άρθρο, γιατί καταψηφίζοντας το άρθρο 3, καταψηφίζουμε και όλα τα άλλα άρθρα, γιατί είναι συναφή, αλληλένδετα και συμπλέκονται μεταξύ τους. Ας μην κοροϊδευόμαστε εδώ μέσα».

Τούτου δοθέντος, με ενδιαφέρον αναμένεται η τελική επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με το εάν θα επιμείνει στο ηλικιακό θέμα των 15 ετών και αν ναι, τι θα πράξουν τουλάχιστον η Ν.Δ. και η ΔΗΣΥ που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που δεν έχουν τη στήριξη και των δύο μελών της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Στους διαδρόμους της Βουλής, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τη στιγμή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανόν είναι να καταγραφούν «προβλήματα» και σε άλλα επίπεδα: Και τούτο διότι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές (όπως η κ. Γεωργία Γεννιά) που φέρονται να διαφωνούν με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Στο περιθώριο αυτών, η μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ συνεχίζεται, εξαιτίας της επιλογής του Κομμουνιστικού Κόμματος να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου. Για «αντικομμουνιστική υστερία» κάνουν λόγο βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τη στάση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή