Στροφή από Π. Καμμένο για το ταξίδι

Στροφή από Π. Καμμένο για το ταξίδι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα του τρόπου καταβολής των εξόδων διαμονής του κ. Π. Καμμένου κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο εξακολουθεί να αποτελεί πηγή πολιτικών εντάσεων στη Βουλή, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να δίνει κάποιες εξηγήσεις αναφορικά με το πώς ακριβώς πλήρωσε το ξενοδοχείο όπου διέμενε, και βουλευτές της αντιπολίτευσης να δηλώνουν ότι οι εξηγήσεις του δεν ικανοποιούν το αίτημα για πλήρη διαφάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι από του βήματος της Ολομέλειας ο κ. Καμμένος στις 25 Σεπτεμβρίου έλεγε πως χρέωσε την κάρτα του. Προχθές, όταν το θέμα ετέθη εκ νέου σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, εμφανέστατα ενοχλημένος, ο υπουργός μίλησε για εξόφληση του λογαριασμού του με μετρητά. Είχε μεσολαβήσει δημοσίευμα όπου εμφανιζόταν απόδειξη πληρωμής με μετρητά.

«Χρέωσα την πιστωτική μου κάρτα. Εχω τη δυνατότητα, τουλάχιστον, να πληρώνω κάποιες φορές όταν πηγαίνω σε ταξίδια στο εξωτερικό, που έχω την ευκαιρία να συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, από την τσέπη μου το ξενοδοχείο μου και τα έξοδά μου». Στην τωρινή εκδοχή, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Κατέθεσα Booking την κράτηση του ξενοδοχείου, με τον αριθμό της κάρτας και το ποσό του συνόλου και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Είπα ότι πλήρωσα από την τσέπη μου, όπου το ποσό αυτό αποδεσμεύτηκε από την κάρτα και το πήρα από τα μετρητά».

Είχε προηγηθεί η επισήμανση του κ. Ανδρ. Λοβέρδου: «Κοιτώντας στα μάτια τον κ. Καμμένο, τον ρωτάω: Την περασμένη Δευτέρα, αγαπητέ συνάδελφε, απευθυνόμενος σε άλλους 299 βουλευτές, είπατε αλήθεια ή ψέματα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που πληρώσατε τη δαπάνη σας στο Λονδίνο; Ναι ή όχι;».

«Μπορεί να μην είναι ειλικρινής ο υπουργός ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Αν. Δημοσχάκης (Ν.Δ.).

«Είπε ότι πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα. Είπε ψέματα», επανήλθε σε υψηλούς τόνους ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης.

«Η συζήτηση η οποία έχει γίνει για το συγκεκριμένο γεγονός και που επεκτείνεται και στα πρωτοσέλιδα είναι, κατά τη γνώμη μου, το άκρον άωτον του λαϊκισμού», έκλεισε επί του παρόντος τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Βίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή