Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»

Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προορισμό τον λιμένα της Θεσσαλονίκης, απέπλευσε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»-1

Το θωρηκτό θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις αρχές Νοεμβρίου με σκοπό να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το πλοίο και την ένδοξη ιστορία του, η οποία συνδέεται άμεσα με τη διαμόρφωση της της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»-2

Στο πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν, επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα «Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»-3

Κατά την τελική φάση του πλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή συλλόγων.

Απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ»-4

Σημειώνεται, ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», θα πλεύσει για πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945, όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία και το 1986 όπου μεθόρμισε από τον Πόρο, αρχικά στη Μαρίνα Ζέας και στη μετέπειτα σημερινή του θέση, στη Μαρίνα Φλοίσβου.  στο Τροκαντερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή