Ποδόσφαιρο: «Κύμα» επιστροφής στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο: «Κύμα» επιστροφής στην Ελλάδα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη συγκεντρωτική ανακοίνωση των εγγραφών της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ σε σύγκριση με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2016.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν κάθε μετακίνηση ποδοσφαιριστή από ομάδα σε ομάδα ή περίπτωση σύναψης καθε συμβολαίου. Επίσης, τα στοιχεία αφορούν εγχώριες και διεθνείς μεταγραφές/εγγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και ανέργων επαγγελματιών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Από το σύνολο όλων των κατηγοριών προκύπτει ότι οι εγγραφές ποδοσφαιριστών σημείωσαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2017, σε σχέση με αυτή του καλοκαιριού του 2016, μικρή αύξηση της τάξεως του 1%. Από αυτόν τον πίνακα τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που, προερχόμενοι από το εξωτερικό, εγγράφηκαν σε ελληνικές ομάδες. Η αύξηση είναι της τάξεως του 46%. Δηλαδή, από 79 που εγγράφηκαν το 2016, έφτασαν τους 115 το περασμένο καλοκαίρι. Σχετικά αυξημένο, κατά 15%, είναι και το ποσοστό των μεταγραφών από το εξωτερικό (255 αντί 221), ενώ ο συνολικός αριθμός εγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Οσον αφορά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας υπήρξε αύξηση των εγγραφών κατά 27% (455 αντί 358), ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο, παρότι στις ενδεκάδες των ομάδων της κατηγορίας οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αποτελούν ισχνή μειοψηφία, είναι η αύξηση εγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κατά 36% (314 αντί 231). Αντίστοιχα, όμως, άνοδο 20% παρουσίασε το ποσοστό εγγραφών από εξωτερικό (120 αντί 100). Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στις μεταγραφές Ελλήνων σε ομάδες του εξωτερικού. Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 24% (26 αντί 34).

Στο ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ οι διαφορές είναι μεγαλύτερες και τα αποτελέσματα δείχνουν εντυπωσιακότερα. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγραφών κατά τη μεταγραφική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού αυξήθηκε κατά 58% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016 (763 αντί 484). Επίσης αυξήθηκε κατά 35% το ποσοστό των Ελλήνων (548 αντί 405). Ωστόσο, η μεγαλύτερη άνοδος που αποτελεί πλήγμα στην «ελληνικότητα» του πρωταθλήματος είναι η κατά 172% αύξηση των εγγραφών αλλοδαπών και κοινοτικών ποδοσφαιριστών (215 αντί 79).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή