Το μέλλον μπορεί να αρχίσει τώρα

Το μέλλον μπορεί να αρχίσει τώρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάβαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το Θέατρο Ολύμπια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατάφερε να προκαλέσει όλη εκείνη την γκάμα των συναισθημάτων που συναντάμε στις δυνατές ανθρώπινες σχέσεις. Για τους ανθρώπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και για το πολυπληθές κοινό της, η ιστορική αυτή αλλαγή έφερε κύματα ενθουσιασμού, μελαγχολικές αναπολήσεις του παρελθόντος, αισιοδοξία, προβληματισμούς, ανάταση, αλλά και ικανοποίηση για το μεγάλο αυτό βήμα. 

Ακόμα και σήμερα, που η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ολοκληρώσει την εξάμηνη περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας της στο ΚΠΙΣΝ και ετοιμάζεται για τα επίσημα εγκαίνιά της στις 15 Οκτωβρίου, δεν λείπουν οι φωνές που νοσταλγούν το θέατρο Ολύμπια, τη ζεστή του ατμόσφαιρα, την ιστορία του. Οι ίδιες αυτές φωνές ταυτόχρονα αναγνωρίζουν το μεγαλείο των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την αξεπέραστη ακουστική των δύο αιθουσών μας, την υψηλή αισθητική της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, τις μεγάλες δυνατότητες διαφορετικών διαμορφώσεων της Εναλλακτικής Σκηνής, τις μοναδικές αίθουσες δοκιμών της Ορχήστρας, της Χορωδίας και του Μπαλέτου μας, το υπέροχο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. 

Η σύγκριση των παλιών με τις νέες μας εγκαταστάσεις δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ορθότητα της απόφασης, καθώς και για τη σπουδαιότητα της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η νέα εποχή που ανοίγει για την Εθνική Λυρική Σκηνή με την «Ηλέκτρα» του Στράους θα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη, τολμηρή, αιχμηρή και με το βλέμμα στραμμένο εμφατικά προς το μέλλον. Την ίδια στιγμή, η μακρόχρονη, λαμπερή ιστορία του οργανισμού μας, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους, οι φωτισμένοι καλλιτεχνικοί διευθυντές που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την πρόοδό του θα είναι για πάντα η δύναμή μας για όλες τις μελλοντικές προκλήσεις.  

— Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός διευθυντής ΕΛΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή