Στοχοποίηση χωρίς αντίδραση

Στοχοποίηση χωρίς αντίδραση

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Κανείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της αυτοπροβολής του στην περίπτωση μίας μεγάλης επιτυχίας των αρχών ασφαλείας, όπως αυτή της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Πόσο μάλλον ο Νίκος Τόσκας που το είχε μεγάλη ανάγκη, ως βασικός υπεύθυνος (έστω και αν η γραμμή έρχεται από πάνω) της αδράνειας που επιδεικνύουν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους πάσης φύσεως φασιστο-μπαχαλάκηδες που δρουν ανενόχλητοι και σε καθημερινή βάση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ή όπου αλλού τους καλεί το… καθήκον. Στην Κερατέα, στις Σκουριές, στα γήπεδα, στα κτίρια που έχουν καταλάβει οι ίδιοι ή όμοιοί τους, σε ομιλίες και εκδηλώσεις που δεν είναι του γούστου τους.

Εύλογη λοιπόν και κατανοητή η επιθυμία του Ν. Τόσκα να μοιραστεί τα εύσημα για την επιτυχία με τους υφισταμένους του, ακόμη και για τους κομπασμούς του ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης «ήταν μάθημα για τα βιβλία και για όσους ασχολούνται με θέματα ασφαλείας».

Ωστόσο, θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο αν ο υπουργός έδειχνε ανάλογη ευαισθησία και σε υποθέσεις όπως αυτή του καθηγητή του Παντείου Αγγελου Συρίγου, ο οποίος δεν είναι μεν θύμα απαγωγής, αλλά έχει γίνει φανερά στόχος φασιστο-μπαχαλάκηδων που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία. Τον έδειραν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο πριν από μήνες, του «διέλυσαν» ομιλία σε κλειστό χώρο τις προάλλες στα Γιάννενα, γέμισαν αφίσες με το πρόσωπό του, σαν να είναι καταζητούμενος, το Πάντειο, τα Εξάρχεια, τη Νεάπολη, το Κουκάκι. Προφανώς για να τον αναγνωρίζουν όλοι του φυράματός τους και να τον ξυλοφορτώνουν… προς παραδειγματισμό.

Οταν η απειλή σωματικής βλάβης εναντίον ενός πολίτη είναι τόσο σαφής, είναι υποχρέωση της αστυνομίας να παρεμποδίσει μία τέτοια αφισοκόλληση, που άλλωστε ήταν τόσο εκτεταμένη, και να βρει ποιοι είναι από πίσω, ή πού τυπώθηκε και πώς πληρώθηκε η συγκεκριμένη αφίσα. Εκτός και αν η αστυνομία δεν έχει αντιληφθεί τίποτα, οπότε υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι για να ανησυχούν οι φιλήσυχοι πολίτες αυτής της χώρας.

Το περισσότερο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός –τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές– ότι δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ένας εισαγγελέας (αν και το ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για να διατάξει σχετική έρευνα, ενώ τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Και όταν η απειλή έχει επεκταθεί προς όλους τους καθηγητές του Παντείου που διδάσκουν σε μαθήματα στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Προς το παρόν, η μόνη αντίδραση που έχει εκδηλωθεί υπέρ του Αγγελου Συρίγου είναι από τη Σύγκλητο του Παντείου. Σε μία κανονική χώρα που δεν βρίσκεται σε παρακμή, θα είχαν αντιδράσει όλες οι σύγκλητοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όλοι οι φορείς διδασκόντων στις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η Ακαδημία, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΣΕΕ. Αλλά είναι φανερό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή