Τουρκία: Νέο κύμα συλλήψεων στα Κατεχόμενα

Τουρκία: Νέο κύμα συλλήψεων στα Κατεχόμενα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα νέο κύμα συλλήψεων βρίσκονται αντιμέτωπα τα Κατεχόμενα. Οι τουρκικές διωκτικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις στους κόλπους του στρατού, οι οποίες εξαπλώθηκαν έως την άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές διωκτικές αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση που έχει ως στόχο τον εντοπισμό των μελών του κινήματος Γκιουλέν στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τη νέα επιχείρηση διεξάγει η αστυνομία της Τραπεζούντας. Στα πλαίσια των ερευνών έχουν συλληφθεί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού στην Τραπεζούντα, στην Άγκυρα, στο Μπάτμαν, στο Μπαλίκεσιρ, στο Άγρι, στο Καρς, στην Μερσίνη, στο Μους και στο Μάρας. Εφοδοι πραγματοποιήθηκαν και στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής.

Μέχρι στιγμής, κρατούνται συνολικά 17 αξιωματικοί του στρατού. Επίσης, οι αρχές συνέλαβαν δυο πρώην μαθητές στρατιωτικών σχολείων. Οι αρχές υποψιάζονται ότι οι συγκεκριμένοι έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα και διατηρούν σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στα πλαίσια του κύματος συλλήψεων που ξεκίνησε στην Τουρκία για τον εντοπισμό των μελών του κινήματος Γκιουλέν. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ερευνών, πριν από λίγες ημέρες, ένας αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αναζήτησε καταφύγιο στην Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με τη σύζυγο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή