Πανευρωπαϊκό συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών χρωμάτων και μελανιών (CEPE)

Πανευρωπαϊκό συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών χρωμάτων και μελανιών (CEPE)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα έγινε για πρώτη φορά, το ετήσιο συνέδριο και η Γενική συνέλευση του CEPE, του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Χρωμάτων και Μελανιών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VITEX – Αφοί Γιαννίδη, κος Αρμόδιος Γιαννίδης, απευθύνθηκε στην ολομέλεια με μία ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, την επίπτωση που έχει η κρίση στον οικοδομικό κλάδο και τις βιομηχανίες χρωμάτων και το πως κατάφεραν αυτές να επιβιώνουν στις αντίξοες επιχειρηματικά συνθήκες. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton, στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου   τίμησαν περίπου 150 κορυφαία στελέχη και CEOs από όλη την Ευρώπη.

Ο κος Αρμόδιος Γιαννίδης έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του CEPE επί 6 χρόνια, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Χ.Β.) και Πρόεδρος της Πανελληνίου Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Μελανιών (Π.Ε.Β.Χ.Β.Μ.). Όπως τόνισε ο ίδιος «πέραν του πραγματικού ενδιαφέροντος που δείχνουν οι συνάδελφοι μας από όλο τον κόσμο σχετικά με το πως καταφέρνουμε να επιχειρούμε σε αυτές τις συνθήκες, εκδηλώσεις σαν τη συγκεκριμένη μας δίνουν την ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα που δημιουργεί, έχοντας ως αρχή την αριστεία και να αναδεικνύουμε τις επιτυχίες μας μεταδίδοντας το μήνυμα ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού που κοιτά μπροστά. Είμαι υπερήφανος που το Δ.Σ. του CEPE αποδέχθηκε την πρόταση μου να είναι η Αθήνα το φετινό σημείο συνάντησής μας»

 Η VITEX – Αφοί Γιαννίδη είναι η μεγαλύτερη, Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932. Η εταιρεία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει και επενδύει, παράγοντας και αναπτύσσοντας στην Ελλάδα, προϊόντα στους τομείς των οικοδομικών χρωμάτων (Vitex), ασφαλτικών μονώσεων (Hermes), εξωτερικής θερμομόνωσης (Vitextherm) και ναυτιλιακών χρωμάτων (Eumaria), στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο στη χώρα, και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, μια επένδυση άνω των €30εκ. (που ολοκληρώθηκε το 2008). Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα συνεχίζει και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 20% από το 2016 (1/1).  Η συνεχιζόμενη αύξηση πωλήσεων της τελευταίας πενταετίας και η αντίστοιχη λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε τόσο για νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων όσο και για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού για την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Ο CEPE είναι ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Χρωμάτων και Μελανιών, στον οποίο συμμετέχουν το 85% του συνόλου των εταιρειών του κλάδου, με περίπου 120.000 εργαζομένους και αθροιστικό κύκλο πωλήσεων άνω των €17 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή