Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για εργασιακές σχέσεις

Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για εργασιακές σχέσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ερωτηματολόγιο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η Νέα Δημοκρατία, έγινε αφορμή για να ξεσπάσει μία ακόμη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Μαξίμου έσπευσε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν και το κομματικό του συμφέρον βεβαίως τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο γαλάζιο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να «στοιχειοθετήσει» την άποψή του ότι η Ν.Δ. «θέλει την αγορά εργασίας ισοπεδωμένη, αλλά προσπαθεί να το φέρει με τρόπο. Στο «non paper» του Μαξίμου απάντησαν, λίγο αργότερα, πηγές της Πειραιώς κάνοντας λόγο για «ανοησίες» και υπενθυμίζοντας ότι είναι η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου «που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ και μια αγορά εργασίας που τα δικαιώματα των εργαζόμενων διαρκώς καταπατώνται». 

Στο σχόλιό του, που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μαξίμου καταγράφει με ειρωνική διάθεση μία σειρά ερωτήσεων που περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο της Πειραιώς, καταλήγοντας: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα είναι βασικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επειδή όμως διστάζουν να το πουν δημόσια, προσπαθούν να το εκμαιεύσουν μέσα από ερωτηματολόγια, με πονηρά διατυπωμένες ερωτήσεις. Αν πιάσει έπιασε.     Ας πουν ευθέως ότι το πολιτικό τους σχέδιο είναι η μη αμειβόμενη εργασία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν ξεγελούν κάποιον κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους.».

Νέα Δημοκρατία: Κυβερνητικές ανοησίες

«Η Κυβέρνηση που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ και μια αγορά εργασίας που τα δικαιώματα των εργαζόμενων διαρκώς καταπατώνται, ας κάνει λίγο υπομονή να δει τις τελικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας» ήταν η απάντηση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ως τότε, αντί να γράφουν ανοησίες σε non paper ας προσπαθήσουν να είναι στοιχειωδώς σοβαροί, όσο δύσκολο και αν τους είναι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή