Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις Μακρόν εναντίον απεργών

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις Μακρόν εναντίον απεργών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την ενόχλησή του εξέφρασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ήλθε αντιμέτωπος με αντιπροσωπεία εργαζομένων βιομηχανίας στην Κορέζ. Καλώντας «ορισμένους» να ψάξουν για δουλειά «αντί να προκαλούν το χάος» (foutre le bordel), ο πρόεδρος Μακρόν προκάλεσε για άλλη μία φορά τις οργισμένες αντιδράσεις της πολιτικής τάξης, δείχνοντας «περιφρόνηση» για τους λιγότερο προνομιούχους.

Η φράση αυτή του προέδρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να εμφανίζει τον πρόεδρο ως αλαζόνα και αποκομμένο από την πραγματικότητα. Λίγο νωρίτερα, περίπου 150 μισθωτοί και απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι μιας βιομηχανίας εξοπλισμού αυτοκινήτων είχαν συγκρουστεί με τις δυνάμεις της τάξης στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον Μακρόν.

«Υποθέτω πως ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να ονοματίζει τα πράγματα και να χρησιμοποιεί τις λέξεις που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ, μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον Μακρόν ότι είναι «πρόεδρος των πλουσίων», αποκομμένος από τις λαϊκές τάξεις.

Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, ο εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων Μπρινό Ροζέ-Πετί είπε: «Με τη δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος Μακρόν ήθελε να υπενθυμίσει ότι η αναζήτηση λύσεων στο θέμα της απασχόλησης αφορά όλους τους εμπλεκομένους».

Τον πρόεδρο Μακρόν υπερασπίσθηκε και η τοπική βουλευτής Ορόρ Μπερζέ λέγοντας: «Αυτά που λέει ο πρόεδρος είναι πολύ απλά. Μας λέει ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας και λύσεις. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή