ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κινητικότητα υπάρχει γύρω από τη μουσική κληρονομιά του Τζίμι Χέντριξ (φωτ.), 47 χρόνια μετά τον θάνατό του. Κάτοικοι του Γκρίνουιτς Βίλατζ ζητούν να δοθεί το όνομα του Τζίμι Χέντριξ στη West Eighth Street και να αποκτήσει συνοδευτική ονομασία «Jimi Hendrix Way». Πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή είναι συμβατή με το ύφος του Γκρίνουιτς Βίλατζ που τείνει να γίνει πιο «αποστειρωμένο». Ανάλογες κινήσεις υπάρχουν και στο Λονδίνο, όπου πριν από λίγα χρόνια είχε παρουσιαστεί έκθεση για τον Χέντριξ στο Μουσείο του Χέντελ. Ακριβώς δίπλα ήταν το σπίτι που έμενε ο Χέντριξ.

(...) Oι Radiohead, οι Rage Against the Machine, οι Dire Straits, οι Judas Priest αλλά και η Νίνα Σιμόν είναι μεταξύ των φετινών υποψηφίων για το Rock & Roll Hall of Fame. Τους νικητές θα επιλέξει ένα σώμα περίπου 900 καλλιτεχνών, ιστορικών και εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας με τη συμβολή του κοινού, που έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διαδικτυακή ψηφοφορία έως τις 5 Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου, ενώ η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

(...) Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, η ηθοποιός Ανε Βιαζέμσκι, πιο γνωστή για τη συνεργασία αλλά και τον επί 12ετία γάμο της με τον μεγάλο Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Εκτός από τα φιλμ του Γάλλου auter, η Βιαζέμσκι έπαιξε και σε άλλες σπουδαίες ταινίες όπως το «Au hasard Balthasar» του Ρομπέρ Μπρεσόν και το «Θεώρημα» του Παζολίνι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ