Οι επιστολές Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του – Στα ίχνη ασύλληπτων απαγωγέων στην Αττική

Οι επιστολές Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του – Στα ίχνη ασύλληπτων απαγωγέων στην Αττική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αττική εντοπίζονται ίχνη ασύλληπτων μελών της ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η πρώτη και η δεύτερη επικοινωνία των δραστών με την οικογένεια του 53χρονου επιχειρηματία έγιναν από τη Σαρωνίδα, ενώ το διάστημα μέχρι την απελευθέρωσή του καταγράφηκαν μερικές ακόμα από Γλυφάδα, Μοσχάτο και Καλλιθέα. Πώς προέκυψε αυτό; Τα κινητά με τα οποία οι απαγωγείς έστελναν γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνούσαν στους συγγενείς του απαχθέντος ενεργοποιούσαν κεραίες στο Λεκανοπέδιο και τα προάστια του νομού. Και οι δύο επικοινωνίες έγιναν μέσω γραπτών μηνυμάτων sms προς το κινητό τηλέφωνο του αδελφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανώλη. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το περίπτερο στην περιοχή της Βούλας απ’ όπου οι απαγωγείς αγόρασαν κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας για το «επίμαχο» κινητό. Συγκέντρωσαν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του περιπτέρου και των διπλανών καταστημάτων, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του ατόμου που έκανε την αγορά. Τα βίντεο στάλθηκαν για επεξεργασία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σε αυτά απεικονίζεται ύποπτος άνδρας που –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες– δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Την 17η Αυγούστου ο ένας από τους οκτώ συλληφθέντες, ο 43χρονος ιδιοκτήτης Strip Club, συναντήθηκε με τρία άτομα στο καφέ-εστιατόριο Ciao στη λεωφόρο Συγγρού. Η συνάντηση παρακολουθείτο από την Ασφάλεια, η οποία τη Δευτέρα προσήγαγε ένα από τα άτομα που συμμετείχαν σ’ εκείνη τη συνάντηση. Πρόκειται για 45χρονο Ρεθυμνιώτη που μένει μόνιμα στα νότια προάστια της Αττικής και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκρήξεις. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης Strip Club είχε και τον Ιούλιο ταξιδέψει στην Αθήνα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου επισημαίνει ότι, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς στις επικοινωνίες τους με τους συγγενείς του 53χρονου ενεργοποιούσαν κεραίες στην Αττική. Σε αυτά οι απαγωγείς ζητούν επιτακτικά την καταβολή των λύτρων απειλώντας την οικογένεια Λεμπιδάκη ότι σε διαφορετική περίπτωση ο 53χρονος «θα επιστρέψει σπίτι νεκρός».

Επιστολές

Στη δικογραφία συμπεριελήφθησαν οι επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του. Σε μια απ’ αυτές, με ημερομηνία 22 Αυγούστου, γράφει απευθυνόμενος προς τους δύο γιους του: «Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου, όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Θέλω να σας δω να προοδεύετε, να δημιουργείτε μα πάνω απ’ όλα να είσθε ασφαλείς και ευτυχισμένοι». Σε αντίστοιχη επιστολή προς τη γυναίκα του Κατερίνα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης γράφει: «Ο μεγαλύτερος πόνος ήταν η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου, η θλίψη σου. Πιστεύω πως γρήγορα θα ’μαστε πάλι μαζί να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να ζήσουμε όμορφα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή