Μητσοτάκης: Προαπαιτούμενο η πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Προαπαιτούμενο η πολιτική αλλαγή

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικό του σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης –στο άνοιγμα προς την κοινωνία ενόψει του συνεδρίου αρχών και θέσεων και την περαιτέρω εξειδίκευση των προτάσεων της Ν.Δ.–, απευθύνοντας και πάλι το μήνυμα ότι προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον είναι η πολιτική αλλαγή. Και επιμένοντας στο στίγμα της εξωστρέφειας και της μείωσης της φορολογίας ως κινήτρου για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του περιοδεία στις Σέρρες, επαναλαμβάνοντας ότι με τη σημερινή κυβέρνηση «αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει» και πως η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο μονωτικών υλικών Fibran, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την εν λόγω επιχείρηση ως παράδειγμα εξωστρέφειας και καινοτομίας, χαρακτηριστικά που, όπως είπε, πρέπει να αποκτήσει συνολικά η ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Επανέλαβε –όπως και αργότερα από τη Θεσσαλονίκη και το Thessaloniki Summit 2017 του ΣΒΒΕ– ότι προτίθεται να στηρίξει τη βιομηχανική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα και υπογράμμισε την επιδίωξή του να χρησιμοποιήσει τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο. Δεσμεύθηκε δε για απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου, ώστε όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα να μπορεί να το κάνει «με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια, ώστε να γνωρίζει ότι αυτά που επενδύει θα τα πάρει πίσω σε εύλογο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας».

Η αντίστιξη με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους επενδυτές είναι προφανής. Και φρόντισε να την τονίσει και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού προκειμένου να προχωρήσει». «Εμείς είμαστε υπέρ όλων των ιδιωτικών επενδύσεων, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις και τους νόμους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και ενώ μετά τη σημερινή του περιοδεία στο Κιλκίς ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταλήξει την Κυριακή στη λαϊκή Β΄ Πειραιά της ανεργίας και της υποαπασχόλησης και συγκεκριμένα στη Νίκαια, όπου κάνουν πρεμιέρα οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Ν.Δ. με θέμα την απασχόληση, η Πειραιώς αναδεικνύει σε όλους τους τόνους τον ανοικτό χαρακτήρα του συνεδρίου. Ο κ. Κικίλιας μίλησε χθες για τη διαμόρφωση μιας ευρείας συμμαχίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, ώστε «να μη μείνει κανένας πίσω». Μάλιστα, αναφερόμενος στη συμμετοχή των πολιτών –14.000 έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής στα διαδικτυακά ερωτηματολόγια της Ν.Δ.– σημείωσε ότι ποσοστό 85% των ερωτηθέντων έχει τοποθετηθεί υπέρ μιας πολιτικής προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι υπέρ μιας επιδοματικής πολιτικής.

Νέες δουλειές

Το μότο της Ν.Δ. παραμένει ότι το γήπεδο των επενδύσεων παραμένει δικό της, γιατί «ξέρει και μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές στους Eλληνες». Και παραμένει σταθερή στη γραμμή αποδόμησης των κυβερνητικών πανηγυρισμών για την πορεία της οικονομίας με αιχμή την υπερφορολόγηση, τις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες (ξεπερνούν τα 6 δισ.) και τη «συστηματική» καθυστέρηση έκδοσης νέων συντάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή