Ομιλία του Κάρλες Πουτζδεμόν στην καταλανική Βουλή την Τρίτη

Ομιλία του Κάρλες Πουτζδεμόν στην καταλανική Βουλή την Τρίτη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, θα μιλήσει στην τοπική βουλή την επόμενη Τρίτη, όπως δήλωσε σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Η ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλωνίας.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής του καταλανικού τμήματος εξωτερικών υποθέσεων, Ραούλ Ρομέβα, ο οποίος είπε ότι η συνεδρίαση θα γινόταν παρά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση σύγκλησης της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου.

Βαθαίνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιοχής και στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση, ο Ραούλ Ρομέβα δήλωσε στο BBC πως το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας θα λάβει μια απόφαση για την ανεξαρτησία.

Την Πέμπτη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση της Βουλής στην Καταλωνία, όπου οι τοπικοί αξιωματούχοι αναμενόταν να διακηρύξουν την μονομερή ανεξαρτησία της περιοχής.

«Η Βουλή θα συζητήσει, η Βουλή θα συνεδριάσει. Θα γίνει διάλογος κι αυτό είναι σημαντικό», ανέφερε νωρίτερα ο Ρομέβα στο βρετανικό δίκτυο, ερωτηθείς για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα. Η κρίση θα επιλυθεί σε πολιτικό επίπεδο και όχι με δικαστικά μέσα», σχολίασε ακόμη.

Πάντως ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλωνία ζήτησε συγγνώμη για την αστυνομική βία την ημέρα του δημοψηφίσματος.

  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή