Στην αγορά της Γερμανίας εισέρχεται η Nexans στις αρχές του 2018

Στην αγορά της Γερμανίας εισέρχεται η Nexans στις αρχές του 2018

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η προμήθεια καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης στη Γερμανία από την εισηγμένη εταιρεία Nexans, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 88,57% από τον ομώνυμο γαλλικό πολυεθνικό όμιλο.

Η νέα γραμμή παραγωγής που κατασκευάζεται είναι επενδυση συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας. Από το συνολικό κεφάλαιο, το 50% αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα έξοδα μεταφοράς, εγκατάστασης.

Η θυγατρική

Να σημειωθεί ότι η Nexans από το 2016 είναι πιστοποιημένη για τη Γερμανία, εξέλιξη που ανοίγει για την εταιρεία μια μεγάλη αγορά. Συγχρόνως, η θυγατρική εταιρεία της Nexans στη Γερμανία, που δραστηριοποιείται τόσο στη μέση όσο και στην υψηλή τάση, θέλει να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην υψηλή τάση. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα στην ελληνική εισηγμένη να αρχίζει να προμηθεύει κάποιους πελάτες στη Γερμανία με καλώδια που θα παράγει η Nexans Ελλάς.

Η παραγωγική δυνατότητα που έχει το εργοστάσιο τώρα και παρά το γεγονός ότι το 2016 υλοποιήθηκαν ήδη κάποιες επενδύσεις για να μεγαλώσουν οι παραγωγικές δυνατότητες δεν ήταν αρκετή για να καλυφθεί η μεγάλη γερμανική αγορά. Γι’ αυτό, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, η εταιρεία προχώρησε στη διαδικασία κατασκευής μιας καινούργιας γραμμής για μέση τάση στο εργοστάσιο του νομού Φθιώτιδας.

Η νέα επένδυση δεν θα αφορά μόνο εξαγωγές καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης στη Γερμανία, αλλά θα δώσει γενικά τη δυνατότητα να στραφεί η εταιρεία και σε άλλες, νέες, αγορές. Για τις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα εκείνες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης για εξασφάλιση νέων συνεργασιών, η εξέλιξη των οποίων θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων και από τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στις περιοχές αυτές.

Οπως εκτιμά η διοίκηση για το β΄ εξάμηνο του 2017, η διατήρηση των κεφαλαιακών ελέγχων επιτάσσει συνέχιση των προσπαθειών για την αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η ύφεση που έχει ήδη πλήξει την εγχώρια αγορά. Σημειώνεται ότι, τυχόν διατήρηση των υψηλών τιμών χαλκού στα χρηματιστήρια μετάλλων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει αυξήσει τη ζήτηση καλωδίων αλουμινίου.

Παρά το ανωτέρω δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει για το τρέχον έτος σημαντικά συμβόλαια τόσο στο εσωτερικό με δημόσιους οργανισμούς όσο και με πελάτες του εξωτερικού, αναμένεται επίσης να συνεχίσει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημοσίων οργανισμών για το έτος 2017. Η εταιρεία εκτιμά ότι και το β΄ εξάμηνο του 2017 το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα θα παραμείνει ασταθές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή