Προκριματικά Μουντιάλ: Το βλέμμα στις δεύτερες θέσεις των ομίλων

Προκριματικά Μουντιάλ: Το βλέμμα στις δεύτερες θέσεις των ομίλων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει και η αποψινή αγωνιστική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρώπη, αφού κι αν ακόμη αύριο η Ελλάδα περάσει τη Βοσνία και βρεθεί στη δεύτερη θέση, θα πρέπει τουλάχιστον μία από τις δεύτερες των άλλων ομίλων να έχει λιγότερους βαθμούς (εξαιρουμένων των αγώνων με την ουραγό του ομίλου) ώστε να αποκλειστεί εκείνη από τα μπαράζ ως η χειρότερη δεύτερη και όχι η Ελλάδα.

Τη στιγμή αυτή χειρότερη δεύτερη είναι η Ουαλλία στον Δ΄ όμιλο, όπου η Σερβία θέλει μία νίκη σήμερα στην Αυστρία για να σφραγίσει το εισιτήριό της για τη Ρωσία. Ουαλλία και Ιρλανδία θέλουν να μην έχουν απώλειες σήμερα απέναντι σε Γεωργία και Μολδαβία αντίστοιχα, ώστε τη Δευτέρα να είναι στην καλύτερη δυνατή βαθμολογία για τη μάχη που θα δώσουν μεταξύ τους στο Κάρντιφ για τη δεύτερη θέση. Η Ελλάδα συνεπώς ελπίζει σε απώλειες και των δύο.

Στον Ζ΄ όμιλο η Ισπανία, παρά την αναταραχή με τους Καταλανούς και τον Τζέραρντ Πικέ, θέλει με νίκη σήμερα στο Αλικάντε επί της Αλβανίας να κλείσει θέση για τα τελικά του καλοκαιριού.

Μεγάλη μάχη θα γίνει στον Θ΄ όμιλο, αφού τέσσερις ομάδες μάχονται για δύο θέσεις. Το Τουρκία – Ισλανδία είναι το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, αφού θα κρίνει πολλά όχι μόνο για τους δυο τους αλλά και για την Κροατία και την Ουκρανία, που θα έχουν φαινομενικά ευκολότερη αποστολή απόψε ενάντια σε Φινλανδία (εντός) και Κόσοβο (εκτός) αντίστοιχα.

Στο μπαράζ της ασιατικής ζώνης η Συρία παρέμεινε «ζωντανή» κόντρα στην Αυστραλία του Αγγελου Ποστέκογλου, καθώς στον πρώτο αγώνα που έγινε χθες τυπικά στην έδρα της (στη μακρινή Μαλαισία), ο Ομάρ Αλ Σομάχ ισοφάρισε με πέναλτι στο 85΄ το γκολ του Ρόμπι Κρούζε από το πρώτο ημίχρονο για το τελικό 1-1. Η ρεβάνς θα γίνει την Τρίτη στο Σίδνεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή