Μπάσκετ: Κρίσιμη συνάντηση στη Βαρκελώνη

Μπάσκετ: Κρίσιμη συνάντηση στη Βαρκελώνη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκπρόσωποι τεσσάρων συνδέσμων Ευρωπαίων παικτών που συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της FIBA, στη Νιόν, συμφώνησαν ότι η συμμετοχή στην εθνική ομάδα κάθε χώρας αποτελεί την ύψιστη τιμή στην καριέρα κάθε παίκτη, αλλά είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να μάθουν σήμερα για το αν θα αναγκαστούν να παίξουν στην Ευρωλίγκα και όχι στα προκριματικά παιχνίδια του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η απάντηση που θα δοθεί από τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων έντεκα ομάδων-μελών της Ευρωλίγκας, στη Βαρκελώνη, θα κρίνει την κατάληξη της διαμάχης που ταλανίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, εξαιτίας της άκαμπτης στάσης που τηρεί, μέχρι τώρα, η ιδιωτική διοργάνωση έναντι της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ως εργαζόμενοι, έστω και ακριβοπληρωμένοι, οι παίκτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη μη συμπερίληψή τους στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τα «παράθυρα» στην παγκόσμια ομοσπονδία και στην Ευρωλίγκα.

• Στον απόηχο της προημιτελικής φάσης Κυπέλλου, ο Αρης χαμηλώνει τους τόνους από τη σημαντική νίκη ψυχολογίας και πρόκρισης, κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαρακτήρισε θετική αρχή στη δυσκολότερη και μακριά συνέχεια της φετινής περιόδου, την απόδοση των παικτών του. Η ανησυχία για τα οικονομικά θέματα της ομάδας παραμένει έντονη. Στον Παναθηναϊκό Superfoods και στον Ολυμπιακό υπάρχει εγρήγορση για το «βουβό» ντέρμπι, μεθαύριο στο ΣΕΦ, όπου οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αντεπεξέλθουν ψυχολογικά στις συνθήκες της… ουδέτερης έδρας. Αμφότεροι, θα παραταχθούν με μία απουσία (Ρόμπερτς για Ολυμπιακό και Λεκαβίτσιους για ΠΑΟ), ενώ οι Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης ορίστηκαν να διαιτητεύσουν το κεκλεισμένων θυρών ντέρμπι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή