Η ομογένεια των ΗΠΑ τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της

Η ομογένεια των ΗΠΑ τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, που πάντα βάζει υψηλά τον πήχυ και αναγνωρίζει το σοβαρό κοινωφελές έργο προσωπικοτήτων και φορέων, βράβευσε φέτος τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη συνολική, πολυετή της προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγες ημέρες, η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (γνωστότερη με τον αγγλικό της τίτλο ως Hellenic Initiative), τίμησε με το Βραβείο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Award), την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO για τον ηγετικό της ρόλο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «The Hellenic Initiative» έχει στόχο να κινητοποιήσει την ελληνική διασπορά και τη φιλελληνική κοινότητα, για την υποστήριξη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα, μέσα από τις βραβεύσεις της σε οργανισμούς, όπως το Ιδρυμα Νιάρχος, το «Μαζί για το Παιδί», τη «ΜETAdrasi», δίνει το μήνυμα στις ΗΠΑ πως υπάρχουν στην Ελλάδα οι δυνάμεις εκείνες, που στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Η απονομή έγινε κατά το 5ο ετήσιο επίσημο δείπνο της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» στις 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Συγκεντρώθηκαν εννιακόσιοι και πλέον προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι της νέας γενιάς Ελλήνων που σπουδάζουν στην Αμερική.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αρχιεπίσκοπος που μίλησε με θερμότατα λόγια για τη δράση της βραβευθείσας, «ως ένα έργο αγάπης και ελπίδας που αποτελεί διεθνώς σημείο αναφοράς». Το βραβείο παρέδωσαν δύο ξεχωριστές μορφές της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Ελληνοαμερικανός George Stamas και ο Ελληνοαυστραλός Andrew N. Liveris.

Ευχαριστώντας για την ξεχωριστή τιμή, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε πως οι Ελληνες της Αμερικής είναι «εθνική μας δύναμη, ένας εθνικός θησαυρός ιδεών και αξιών τεράστιας σημασίας» και αφιέρωσε το βραβείο στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που είναι σύμβολα γενναιότητας. Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ, η βραβευθείσα επισκέφθηκε την έδρα της Αρχιεπισκοπής και συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για τη συνεργασία ανάμεσα στην Εκκλησία της Αμερικής και στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ». Ο Father Alex Karloutsos, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριάρχη, συνόδευσε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη στον υπό ανέγερση ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Ground Zero, ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς κατά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Την ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών και τη δομή του ναού, τον οποίο σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε επίσης το Cathedral School της Νέας Υόρκης όπου φοιτούν παιδιά της ομογένειας αλλά και τον «Ξενώνα Ronald McDonald», άλλο ένα δημιούργημα των αποδήμων, που αποτελεί πρότυπο και φιλοξενεί άρρωστα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή