«Ναι μεν αλλά» από Μαξίμου για την οργή της Εκκλησίας περί φύλου

«Ναι μεν αλλά» από Μαξίμου για την οργή της Εκκλησίας περί φύλου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τα πυρά της Εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο φαίνεται πως προκαλεί νέα κρίση μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο εκπροσωπος του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως η Εκκλησία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και καλούνται όλα τα κόμματα να ακολουθούσουν το παράδειγμα της. Χαρακτήρισε δε «χυδαίο και αγοραίο παραλήρημα» τις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση περί ομοφυλοφιλίας Μητροπολιτών επαναλαμβάνοντας ότι «εάν δεν φέρει τα στοιχεία, η Εκκλησία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

«Η Εκκλησία να βγει από την υποκρισία. Λυπάμαι για την αντίδραση της», απάντησε, και πάλι μέσω του ΣΚΑΪ, ο κ. Ραγκούσης, τον οποίον στήριξαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή