ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Απέλαση 36χρονου Αλγερινού, υπόπτου για πιθανή τρομοκρατική επίθεση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο 36χρονος Αλγερινός Μπακίρ Χιτζάζι συνελήφθη στην Ρώμη και πρόκειται να απελαθεί τις επόμενες ώρες, λόγω υποψιών ότι ενδέχεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε μία από τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή κοντά στον κεντρικό σταθμό Τέρμινι της Ρώμης, χάρη σε φωτογραφία της Interpol.

Πρόσφατα είχε απελαθεί για διάστημα τριών ετών από τις χώρες του Σένγκεν, με αποτέλεσμα από το Βέλγιο να επαναπατρισθεί στην Αλγερία. Στις 25 Σεπτεμβρίου, όμως, κατάφερε να φθάσει με πλοιάριο στο νησί της Σαρδηνίας, στην Ιταλία. Αμέσως μετά, τηλεφώνησε και έστειλε μηνύματα στην σύζυγό του, η οποία έχει μείνει στο Βέλγιο, στα οποία έγραφε: «Έρχομαι. Όταν επιστρέψω θα το μάθεις από την τηλεόραση». Η σύζυγος του τρομοκρατήθηκε και ακολούθως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

Αυτές τις ώρες η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει ποια ήταν τα ακριβή σχέδια του Χιτζάζι και αν σχεδίαζε, όντως, τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ