Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι υποψήφιοι του νέου φορέα

Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι υποψήφιοι του νέου φορέα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς προεκλογικούς έχουν μπει για τα καλά όλοι οι υποψήφιοι της ηγεσίας του νέου φορέα κι ας μη γνωρίζει κανείς το πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές. Αυτή άλλωστε παραμένει και η σοβαρότερη εκκρεμότητα που καλείται να λύσει η επιτροπή Αλιβιζάτου, μετά την άρνηση της Φώφης Γεννηματά ακόμη και να συζητήσει την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για να υπάρξει η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ψήφου, επικαλούμενη τις σοβαρές επιφυλάξεις που εκφράζονται ακόμη και από εξειδικευμένους τεχνικούς για το αδιάβλητο της εν λόγω διαδικασίας.

Κατά πληροφορίες, πάντως, η αναβολή των εκλογών δεν θα είναι μεγάλη. Η Wind διεμήνυσε χθες στην επιτροπή Αλιβιζάτου ότι μπορεί να παραδώσει τις περιβόητες ταμπλέτες νωρίτερα από τις 45 ημέρες που είχε αρχικώς ζητήσει. Επομένως, οι κάλπες όλα δείχνουν ότι μπορούν να στηθούν εντός του Νοεμβρίου (ακόμη και στις 12 και στις 19 του μηνός) και όχι τον Δεκέμβριο, όπως πολλοί προεξοφλούσαν έως προχθές. Με την αίρεση όμως να βρεθούν οι εθελοντές που απαιτούνται για να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά χθες στελέχη της Χαρ. Τρικούπη δεν έκρυβαν την όχλησή τους για την ακατανόητη, όπως τη χαρακτήριζαν, καθυστέρηση που σημειώνεται σε σειρά ζητημάτων, εξαιρώντας από την κριτική τους τον ίδιο τον Νίκο Αλιβιζάτο. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνον ότι παραμένει ανοικτό το θέμα του χρόνου των εκλογών. Καθυστερήσεις, τόνιζαν, διαπιστώνονται ακόμη και σε απολύτως πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. στον προσδιορισμό των ντιμπέιτ που θα γίνουν ή ακόμη και στην επιλογή των κτιρίων όπου θα στηθούν οι κάλπες, για το κλείσιμο των οποίων είναι βέβαια απαραίτητες οι συνεννοήσεις, π.χ. με τους δήμους. Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι ανάλογες διαδικαστικές εκκρεμότητες θα έπρεπε ήδη να έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς έχει μεσολαβήσει ήδη ένα δίμηνο από την ανάληψη της σχετικής ευθύνης εκ μέρους του κ. Αλιβιζάτου, επαναλαμβάνοντας ότι ευθύνες δεν καταλογίζουν στον ίδιο, αλλά προφανώς σε κάποια μέλη της επιτροπής του.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικητές της αρχηγίας μοιάζουν να μετρούν πια τον χρόνο αντίστροφα περιοδεύοντας ανά τη χώρα. Η Φώφη Γεννηματά το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Πάτρα, ο Γιώργος Καμίνης στην Αμφιλοχία, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, o Νίκος Ανδρουλάκης στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, ενώ την Τετάρτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου διοργανώνει ο Γιάννης Μανιάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή