Στο στήθος η σημαία των ΗΠΑ, στην καρδιά η σημαία της Ελλάδας

Στο στήθος η σημαία των ΗΠΑ, στην καρδιά η σημαία της Ελλάδας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου ένα χρόνο στη δεύτερη θέση του ολυμπιακού βάθρου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο αγώνισμα του ξίφους ασκήσεων είχε ανεβεί ένας 22χρονος νέος. Στο στήθος του είχε τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και στην καρδιά του της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Μασιαλά, γιο του εθνικού προπονητή των ΗΠΑ, Γρηγόρη, και αδελφό της 20χρονης Σαμπρίνα, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου στην ξιφασκία. Η οικογένεια τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην Ελλάδα και με τις οδηγίες του παππού Φρίξου (επίσης ξιφομάχου) απολαμβάνει το ελληνικό περιβάλλον και προβάλλει τις ομορφιές της χώρας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Οσο συχνότερα γίνεται»

«Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Πήγαμε στο Σούνιο, σε μια μικρή παραλία που θυμόμουν από παιδί. Τι πιο ωραίο να κάνεις μπάνιο σε αυτά τα νερά και να βλέπεις τον ήλιο να αγκαλιάζει, κατά το ηλιοβασίλεμα, τον Ναό του Ποσειδώνα; Προσπαθώ να ερχόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται. Ευτυχώς στη σύζυγό μου, η οποία κατάγεται από την Κίνα, και στα παιδιά μου αρέσει η Ελλάδα. Αγαπούν την ιστορία, τα τοπία, το φαγητό και τη μουσική της», δήλωσε στο «Κ» ο Γρηγόρης Μασιαλάς, ο οποίος συμμετείχε σε δύο ολυμπιακές διοργανώσεις (1984, 1988). Εκτός από ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ διαθέτει την κορυφαία σχολή ξιφασκίας στην Αμερική.

Η οικογένεια Μασιαλά επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, τους Δελφούς, την Ιτέα, τη Σαντορίνη, καθώς και παραλίες της Αττικής. «Στο Μουσείο είδα το κεφάλι του Αλέξανδρου. Στην Ιτέα φάγαμε τον καλύτερο μουσακά, ενώ το σουβλάκι με γύρο είναι φανταστικό. Κάθε χρόνο, λόγω του αθλητισμού, πηγαίνω σε περίπου 12 χώρες. Τα χρώματα της Ελλάδας δεν υπάρχουν πουθενά. Οι αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου είναι μοναδικές», τόνισε ο Αλέξανδρος. Ο ασημένιος ολυμπιονίκης, ο οποίος σπουδάζει μηχανολόγος – μηχανικός στο Στάνφορντ, βρέθηκε για δεύτερη φορά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος Αμερικανός αθλητής.

«Πάντα γαλακτομπούρεκο»

Ενθουσιασμένη από την χώρα είναι και η 20χρονη Σαμπρίνα. Ηρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ηλικία 10 μηνών. «Μου αρέσει το ελληνικό φαγητό. Χταπόδι στη σχάρα, γάβρος μαρινάτος, ντομάτες γεμιστές, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και για το τέλος πάντα γαλακτομπούρεκο. Σίγουρα όταν επιστρέψω στην Αμερική θα χρειαστώ αρκετές ώρες προπόνησης για να κάψω τις θερμίδες», μας λέει γελώντας.

Η ελληνική νοοτροπία

Η οικογένεια Μασιαλά έμεινε για δύο εβδομάδες στην Ελλάδα. Οι αθλητικές υποχρεώσεις και οι σπουδές δεν επέτρεψαν στα παιδιά να περάσουν περισσότερες ημέρες, παρέα με τον παππού Φρίξο, στο Καλαμάκι. «Προσπαθώ να τους γνωρίσω την Ελλάδα και να τους μεταλαμπαδεύσω την ελληνική νοοτροπία σε ό,τι αφορά τη στάση απέναντι στη ζωή. Οι Ελληνες ευχαριστιούνται κάθε λεπτό της ζωής», υπογράμμισε ο Ελληνοαμερικανός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή