Ο ΔΗΚΤΗΣ (7/10/17)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρέχουν για να προλάβουν να πληρώσουν τα εφάπαξ

Και το ΕΤΕΑΕΠ μπήκε από χθες στον αγώνα ταχύτητας της κυβέρνησης να πληρώσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έως την Τρίτη, προκειμένου να μη χάσει ούτε ευρώ από το πρόγραμμα της χρηματοδότησης από τον ESM. Ετσι, και ενώ εκκρεμούν περισσότερα από 62.000 εφάπαξ, ο διοικητής του υπερεπικουρικού Θανάσης Καποτάς ζητεί από τους υπαλλήλους να δουλέψουν κι αυτοί το Σαββατοκύριακο για να εκκαθαρίσουν όσες περισσότερες εκκρεμείς υποθέσεις εφάπαξ μπορούν. Μόνο που, σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι που, τελικά, θα δεχθούν να εργαστούν σήμερα και αύριο σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, πέραν του νομίμου ωραρίου τους, για να «τρέξουν» τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η κινητοποίηση, πάντως, σύμφωνα με τις διοικήσεις των δύο φορέων, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με εμβόλιμες πληρωμές παράλληλα με τις τακτικές, κατά τις οποίες πληρώνονται και όλοι οι ήδη συνταξιούχοι…

Μέχρι το τέλος του 2107 η απόφαση για «Καλογήρου»

Με την αναμενόμενη διαφωνία Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων εκδικάστηκε χθες η συμφωνία εξυγίανσης της ιστορικής αλυσίδας πολυτελών ειδών υπόδησης «Καλογήρου». Για τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, η συμφωνία προβλέπει διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και προστίμων, αλλά όχι της αρχικής οφειλής, και αποπληρωμή σε 144 μηνιαίες δόσεις, ενώ οι οφειλές μετά την 1η Ιουνίου 2017 προτείνεται να αποπληρωθούν σε 90 δόσεις. Η απόφαση αναμένεται έως τα τέλη του 2017.

Η «Ικτίνος» επεκτείνει τη δράση της στις ΑΠΕ

Mετά την πρόσφατη εξαγορά έναντι 1,6 εκατ. ευρώ των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ανταγωνίστριας εταιρείας «Μάρμαρα Γ. Λαζαρίδη» στη Δράμα, που είχε περιέλθει σε καθεστώς πτώχευσης, η εισηγμένη εταιρεία «Ικτίνος» συνεχίζει την πολιτική επέκτασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικότερα, η διοίκησή της έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 150-200 MW, σε χρονικό ορίζοντα που θα προσδιορισθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η ανάπτυξη αυτών των νέων έργων έχει δρομολογηθεί. Εχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές αιτήματα για έκδοση αδειών παραγωγής για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 80 MW.

Αναμένουν λίγες πράξεις λόγω παλιών ακινήτων

«Μικρό καλάθι» κρατούν παράγοντες της αγοράς εκτιμήσεων ακινήτων, σε σχέση με τα αποτελέσματα των πλειστηριασμών. Ακόμα κι αν η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος στεφθεί με επιτυχία, οι πραγματικές πράξεις δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλες, λόγω των χαμηλών ποιοτικών προδιαγραφών, στις οποίες βρίσκονται πολλά από τα ακίνητα που προβλέπεται να εκπλειστηριαστούν. Κατά τους ιδίους, ο μεγάλος όγκος των κατασχεμένων ακινήτων αφορά ακριβώς τέτοια ακίνητα, που είναι δύσκολο να βρουν νέους ιδιοκτήτες.

Δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει τον δανεισμό τους

Υπολείπονται ακριβώς 84 ημερολογιακές ημέρες για να αποχαιρετήσουμε και το 2017 και δεκάδες εισηγμένες έχουν «κατορθώσει» μετά 2 και 3 χρόνια διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία για να αναδιαρθρώσουν τον δανεισμό τους, προκαλώντας σύγχυση και απογοήτευση στους μετόχους τους, που το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τις μετοχές να επανέλθουν στο Χ.Α. σε αυτή τη ζωή. Ισως στην επόμενη… Συνολικά, 27 εταιρείες έχουν ξεχάσει εδώ και πολλούς μήνες έως και χρόνια τι σημαίνει διαπραγμάτευση, ενώ υπάρχουν άλλες 27 που επίσης είναι σε επιτήρηση και τα μηνύματα που έρχονται για τη βιωσιμότητά τους δεν είναι ενθαρρυντικά. Εχουν διαγραφεί και 13 εταιρείες από την αρχή του 2017 και δεν τελειώνει η λίστα των προβληματικών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή