Υπουργοί, αυτοί οι αναξιολόγητοι

Υπουργοί, αυτοί οι αναξιολόγητοι

Κύριε διευθυντά

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται σε μια περίοδο που η επιθετικότητα του κακού γείτονα αυξάνεται γεωμετρικά. Η Τουρκία είναι προκλητική και ενοχλητική όχι μόνο στον άμεσο περίγυρό της αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Μια Τουρκία βέβαια την οποία εξόπλισε σαν αστακό η Δύση. Μαζί με το μεταναστευτικό, και αυτό μέρος της τουρκικής επιθετικότητας, ο πρωθυπουργός φεύγει χωρίς γραβάτα αλλά με τις βαλίτσες του γεμάτες εκκρεμότητες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα επισκεφθεί τη μόνη υπερδύναμη σε μια στιγμή που η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει πολλά και φλέγοντα εσωτερικά θέματα επίσης. Οι αναξιολόγητοι υπουργοί του φτάσανε και ξεπεράσανε τα όρια της ανικανότητάς τους. Ο καθ’ ύλην υπουργός Κουρουμπλής μάς ξετύλιξε επιτέλους το κουβάρι του λαθρεμπορίου πετρελαίου: όταν ο νηογνώμονας δεν υπογράφει πιστοποιητικά για τα πειρατικά σαπάκια, οι διεφθαρμένες υπηρεσίες του υπουργείου του υπογράφουν εκείνες προσωρινά πιστοποιητικά!

Εκ των υπολοίπων αναξιολόγητων, ο «κίτρινος» Σπίρτζης υποκλίθηκε σε ό,τι πιο εκβιαστικό έχει να επιδείξει ο συνδικαλισμός: στον γνωστό Θύμιο.  Εξωτερική πολιτική, χωρίς να έχει βάλει τάξη στα του οίκου του, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ασκήσει. Ικέτης θα πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να πάρει οδηγίες, άφωνος για τα εθνικά και άλαλος για τις παλινωδίες του στα εσωτερικά. Και να φανταστεί κανείς ότι τον υποστηρίζει ακόμα μια μικρή μειοψηφία συμπατριωτών μας.

Νικος Ψαροπουλος, Αξιωματικός Ε.Α. Πολεμικού Ναυτικού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή