Στο μικροσκόπιο των ερευνών σεσημασμένοι του οργανωμένου εγκλήματος

Στο μικροσκόπιο των ερευνών σεσημασμένοι του οργανωμένου εγκλήματος

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aτομα με βεβαρημένο παρελθόν, γνωστά στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, παραμένουν ασύλληπτα και εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ενδείξεις εις βάρος τους προέκυψαν από την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση. Κάποιοι προσήχθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων που έγιναν παράλληλα με την έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων και την απελευθέρωση του 53χρονου, τη Δευτέρα. Αλλοι, γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν.

Τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου, αστυνομικοί κατέγραψαν τρεις συναντήσεις υπόπτων, στον οικισμό Βρασκάς Σφακίων. Συμμετείχαν πάνω από έξι άτομα, που πλησίαζαν και έφευγαν από το σημείο οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους με σβηστά φώτα και χαμηλή ταχύτητα. Παρόντες ήταν δύο από τους συλληφθέντες: ένας 44χρονος ιδιοκτήτης strip club στο Ρέθυμνο και ένας 23χρονος Σφακιανός, καταδικασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αναγνωρίστηκαν τέσσερα ακόμα άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας παλιός «γνώριμος» των αστυνομικών. Πρόκειται για 40χρονο από το Ηράκλειο, που κατηγορήθηκε ως ένας από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Τη Δευτέρα αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του. Κατάσχεσαν κάρτες SIM και συσκευές κινητών, ενώ βρήκαν κροτίδες και τον παρέπεμψαν στο αυτόφωρο για παράνομη κατοχή βεγγαλικών. Προ ημερών, αποκαλύφθηκε ότι ο Λεμπιδάκης βρισκόταν αιχμάλωτος στον Βρασκά, το διάστημα οπότε έλαβαν χώρα οι μυστικές συνωμοτικές συναντήσεις μεταξύ των υπόπτων.

Τον Ιούλιο, παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής αποκάλυψε επαφές των απαγωγέων με άτομα στην πρωτεύουσα. Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, συγκεκριμένα, ο αδελφός του 44χρονου ιδιοκτήτη του strip club συναντήθηκε με τρεις άνδρες, στο καφέ-εστιατόριο «Ciao» στη λεωφόρο Συγγρού. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν ένας 45άχρονος με καταγωγή από το Ρέθυμνο, που κατοικεί μόνιμα στα νότια προάστια της Αττικής και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκρήξεις. Ανδρες της Ασφάλειας Αττικής έκαναν τη Δευτέρα έρευνα στο σπίτι του και κατάσχεσαν κάρτες SIM και κινητά τηλέφωνα. Το ίδιο επαναλήφθηκε στο σπίτι ενός ακόμα Κρητικού, στη Γλυφάδα.

Τον «έπιασε» η κάμερα

Εξετάζεται σύνδεσή τους με την αγορά από περίπτερο στη Βούλα, μιας κάρτας ανανέωσης χρόνου ομιλίας για το κινητό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη και στη δεύτερη επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, τον Απρίλιο. Το πρόσωπο εξάλλου του άνδρα που έκανε την «επίμαχη» αγορά καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε σε κατάστημα απέναντι από το περίπτερο. «Εις βάρος των ατόμων που μνημονεύονται παραπάνω προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ως προς την εμπλοκή τους στην υπόθεση» επισημαίνεται στη δικογραφία που συνέταξε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σημαντική θεωρείται η ομολογία ορισμένων από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή ενός τουλάχιστον «Ρώσου» στην υπόθεση. «Με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο» κατέθεσε ένας από τους κατηγορουμένους. Ερευνάται να πρόκειται για άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών και να συνδέεται με ορισμένα από τα «κεφάλια» της ελληνικής μαφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή