ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Nύχτα έντασης στα Εξάρχεια - Ρίψεις μολότοφ και οδοφράγματα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μεγάλη ένταση επικράτησε και χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς δεκάδες νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών σε δύο διαφορετικά σημεία, ενώ στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα σε τρεις δρόμους.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στην αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και κοντά στο αστυνομικό τμήμα στην οδό Καλλιδρομίου, μετά από πορεία αντιεξουσιαστών στο Πεδίον του Άρεως για τον 16χρονο που είχε τραυματιστεί στην προσπάθεια του να αποδράσει έξω από τη ΓΑΔΑ.

Στη συνέχεια, περίπου 150 με 200 άτομα έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Χαριλάου Τρικούπη και Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. 

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν εξαιρετικά μεγάλη, καθώς για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων νεαρών δραστηριοποιούνται δεκαπέντε διμοιρίες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν σημειωθεί προσαγωγές. 

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία από το Πεδίον του Άρεως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ