Φ. Γεννηματά: «Η Δημοκρατική Παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

Φ. Γεννηματά: «Η Δημοκρατική Παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής, δημιουργούμε τη νέα μεγάλη σύγχρονη Κεντροαριστερά» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σήμερα σε στελέχη των εργατικών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΕΕ/ΤΚΜ απευθύνοντας κάλεσμα σε συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

«Θα κάνουμε μαζί ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά. Αυτή η παρουσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, να τελειώνουμε τα ψέμματα, τις ιδεοληψίες, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία» είπε η κ. Γεννηματά.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο, δεν θα επιστρέψουμε στη συντηρητική οπισθοδρόμηση» υπογράμμισε.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι παραγωγή νέου πλούτου και δίκαιη διανομή του. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες της πολιτικής μας, που μας χαρακτηρίζουν» επισήμανε η κ. Γεννηματά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «για να πείσουμε τους εταίρους χρειαζόματε αξιόπιστη κυβέρνηση και εμπιστοσύνη και αυτό έλειψε και λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα και φτάσαμε στο επαχθές 3 και 4 μνημόνιο».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι «Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρούν τον Δημόσιο Τομέα περίπου ως λάφυρό τους, ως χώρο δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και κομματικών στρατών» και πρόσθεσε ότι «για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όσα είπε η κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις, για τον κατώτατο μισθό, για τις εργασιακές σχέσεις έμειναν γράμμα κενό».

«Το 61% των νέων προσλήψεων μέσα στον μήνα είναι με μερική απασχόληση η εκ περιτροπής εργασία. Μοιράζεται μια σταθερή θέση εργασίας στα δύο και ο κ Τσίπρας πανηγυρίζει» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αναφορά που έκανε από τη ΔΕΘ τονίζοντας ότι «βλέπει την ανάπτυξη ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των ισχυρών».

«Ακούσαμε από την άλλη τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου "οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο". Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει» ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε τα σημεία που διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι οι τρεις βασικές διαφορές είναι: «Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μιλούν για «ανάπτυξη» αλλά δεν το εννοούν. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θεωρούν τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραχώρησαν ως ενέχυρο στους δανειστές τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια. Η ΝΔ συμφωνεί δογματικά με την προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου».

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί. Με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Μπορώ να εγγυηθώ ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική» υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρώην υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρώην πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ- Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη στην Καλαμαριά και στον Εύοσμο.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή