Πολιτικοί κραδασμοί για το φύλο – Αντίθετος στην αλλαγή φύλου από τα 15 ο Μιχελογιαννάκης, Δ.Καμμένος: δεν ψηφίζω

Πολιτικοί κραδασμοί για το φύλο – Αντίθετος στην αλλαγή φύλου από τα 15 ο Μιχελογιαννάκης, Δ.Καμμένος: δεν ψηφίζω

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνονται οι πολιτικοί κραδασμοί με αφορμή το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου που εισάγεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Η Νέα Δημοκρατία κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τη στάση που θα τηρήσει ενώ Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουν τοποθετηθεί θετικά υπέρ του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται διαφοροποιήσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ΑΝΕΛ.

Με επιστολή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενημερώνει την ηγεσία του κόμματος ότι διαφωνεί με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή φύλου με μια δήλωση από την ηλικία των 15.

«Ως γιατρό με βρίσκει αντίθετο η αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15» επισημαίνει ο κ. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου στην επιστολή του και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της.

Αλλά και ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου όσες διορθώσεις και αν γίνουν.

Εκανε μάλιστα λόγο για «παράθυρο από δόλο» με στόχο την τεκνοθεσία.

«Είμαστε κατά του ρατσισμού και υπέρ του να έρθει ένα νομοσχέδιο να διέπει όλες αυτές τις σχέσεις ειδικά των διεμφυλικών και προσωπικά έχω δηλώσει ότι είμαι κατά του χειρουργείου και της κατακρεούργησης των ανθρώπων για να αποδείξουν το φύλο τους.

Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, αφήνει παράθυρο για γάμους ομοφυλόφιλων, αυτή τη στιγμή ομόφυλων επειδή δεν υπάρχει νόμος. Δηλαδή μπορεί δύο άνθρωποι να είναι ομόφυλοι και να μην επιτρέπεται και μεθαύριο να πάει κάποιος ενήλικας με μια δήλωσή του ότι αλλάζει φύλο άνδρας ή γυναίκα και ως ετερόφυλο ζευγάρι να παντρευτεί, να τεκνοθετήσει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρότεινε επίσης να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο και «να το δούμε όλο μαζί και να έρθει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τις σχέσεις των ομόφυλων μαζί με τον γάμο και την τεκνοθεσία».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία και οι ψήφοι είναι κατά συνείδηση και κατά κοινή λογική και κατά αστική λογική.

Ο  κ. Καμμένος έθιξε και το θέμα του μπούλινγκ λέγοντας: «Το μπούλινγκ δυστυχώς γίνεται στα σχολεία για τα ρούχα, το χρώμα, το αυτοκίνητο του μπαμπά, την καταγωγή, φανταστείτε τι θα γίνει με την αλλαγή φύλου».

«Χρειάζεται μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος μερικές φορές, είναι λάθος έτσι όπως έρχεται στο νομοσχέδιο. Θα έπρεπε σ’ αυτό να συμπεριλαμβάνεται και ο γάμος και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Να γίνει μια συζήτηση με ειδικούς, να μάθει η ελληνική κοινωνία περί τίνος πρότεινε και έπειτα να αποφασίσουν οι βουλευτές τι ακριβώς θα ψηφίσουν», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή