PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2017 το μοντέλο Aquanaut της Patek Philippe γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια (σας είχαμε μιλήσει σχετικά πριν από λίγο καιρό εδώ). Για να τιμήσει την επέτειο ο ελβετικός οίκος παρουσιάζει σε limited edition 500 αντιτύπων το Ref. 5650 Aquanaut Travel Time «Patek Philippe Advanced Research», ένα κομψό μοντέλο με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ σε διάμετρο 40,8 mm, πάχος 11 mm και στεγανή μέχρι 120 μέτρα.

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-1

Το Aquanaut δείχνει την τοπική ώρα, την ημερομηνία (σε ξεχωριστό υποκαντράν, στο 6) καθώς και μία δεύτερη ώρα (συνήθως την home time) με skeleton κεντρικό δείκτη. Σε δύο διακριτικά τετράγωνα παράθυρα δίπλα στο 9 και στο 3 υπάρχουν ενδείξεις ημέρας/νύχτας και για τις δύο χρονικές ζώνες (local και home).

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-2

Το Ref. 5650 είναι εφοδιασμένο με ένα ιδιοφυές σύστημα δεύτερης ώρας (το έχουμε δει και σε προηγούμενα μοντέλα της Patek, όπως το Nautilus Travel Time και το Calatrava Pilot Travel Time), ο αυτόματος μηχανισμός του όμως διαθέτει για πρώτη φορά δύο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν στο Εργαστήριο Προηγμένης Έρευνας της Patek Philippe.

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-3

Η πρώτη καινοτομία αφορά το περίφημο ελατήριο του μπαλανσιέ, Spiromax, κατασκευασμένο από Silinvar, το οποίο, εκτός από την εξωτερική τερματική καμπύλη, έχει βελτιωθεί αρχιτεκτονικά με μία εσωτερική κεφαλή στήριξης, δηλαδή ένα εξόγκωμα στο εσωτερικό άκρο του ελατηρίου, για το οποίο έχουν κατοχυρωθεί αρκετές πατέντες.

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-4

Χάρη σ’ αυτή την πατέντα, βελτιώνεται ο ισοχρονισμός του μπαλανσιέ σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται το ρολόι, εξασφαλίζοντας μία επαρκώς ομόκεντρη διαστολή και συστολή του ελατηρίου. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του ρολογιού δεν επιβραδύνεται ούτε επιταχύνεται όποια κι αν είναι η θέση του. Αποτέλεσμα; Ακρίβεια που κυμαίνεται μεταξύ -1 έως +2 δευτερολέπτων την ημέρα, όση προσφέρουν και τα tourbillons της Patek Philippe!

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-5

Η δεύτερη καινοτομία αφορά το σύστημα ρύθμισης των χρονικών ζωνών και είναι ένας «εύκαμπτος» μηχανισμός, ο οποίος αντικαθιστά τις συνήθεις περιστρεφόμενες αρθρώσεις.

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-6

Περίτεχνος κατασκευαστικά, απαρτίζεται από μόλις 12 ατσάλινα μέρη –οι παραδοσιακοί μηχανισμοί έχουν 37 μέρη–, με τέσσερα υπέρλεπτα ελατήρια που διασταυρώνονται και μεταδίδουν τις εντολές των δύο μπουτόν που ρυθμίζουν τις χρονικές ζώνες (στα αριστερά της κάσας) με την ένδειξη της τοπικής ώρας.

PATEK PHILIPPE Advanced Research – Aquanaut Travel Time Ref. 5650G-7

Το σύστημα είναι ορατό στην αριστερή πλευρά του καντράν. Η τεχνολογία αυτή εύκαμπτων συστημάτων από ατσάλι ανοίγονται νέες προοπτικές για αναρίθμητες μελλοντικές εφαρμογές στη μηχανική ωρολογοποιία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό video και επισκεφτείτε το επίσημο site της Patek Philippe.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή