ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, κέντρο, € (έως 15€)

Η Χαβάη, το Μεξικό και η Μέση Ανατολή απέχουν ένα... σνακ δρόμο από το Σύνταγμα.

Poke

Χαβανέζικο σούσι έχετε δοκιμάσει; Θα το ανακαλύψετε μέσα σε μπολ στο «τροπικό» μαγαζάκι κοντά στο Σύνταγμα. Φτιαγμένo κατά κύριο λόγο με φρέσκα ελληνικά ψάρια, και σε πολύ καλές τιμές. Από τα καλύτερά τους το Honolua με γαρίδα, ανανά και wasabi mayo. Ν. Μ.

Poke: Πετράκη 7, Σύνταγμα, Τ/6937-000.078.


Pink Flamingο

Dim sum, bao buns και vegan επιλογές, με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Καλλίδη. Θαυμάσιο το dim sum με χοιρινό και τζίντζερ, καθώς και το bao bun με τρυφερό κοτόπουλο Πεκίνου, τραγανά κρεμμύδια και σάλτσα hoisin. Όλα φτιαγμένα στο εργαστήρι τους. Ν. Μ.

Pink Flamingo: Σκούφου 2-4, Τ/210-33.16.177.


Los Loros

Στα «Παπαγαλάκια» (Loros) του σεφ Μάρκο Ρόσσι πρωταγωνιστούν τα arepas και empanadas (χειροποίητα καλαμποκένια πιτάκια/ψωμάκια) της Βενεζουέλας και της Κολομβίας. Μας άρεσαν πολύ τα empanadas με φιστικοβούτυρο, αυγά και πατάτα και τα arepas με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο και κόλιανδρο. Σερβίρουν και κολομβιανό καφέ, βενεζουελάνικα ρούμια αλλά και πούρα! Ν. Μ.

Los Loros: Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Τ/210-32.43.232.


Feyrouz

Ιδιοκτήτες μια οικογένεια από την Αντιόχεια, η μητέρα πίσω από όλες τις συνταγές και την παρασκευή, οι γιοι στην εξυπηρέτηση. Θα πάτε για λαχματζούν που μοσχοβολάνε μπαχάρια, για πεϊνιρλί με καπνιστή μελιτζάνα και χοιρινό και για παντζαρόσουπα. Ν. Δ.

Feyrouz: Αγάθωνος 2 και Καρόρη 23, Μοναστηράκι, Τ/213-03.18.060.


Amandine

Η Γαλλίδα Amandine φτιάχνει bagels με δική της ζύμη και με πλάστη τα χειροποίητα κρουασάν της. Δοκιμάστε bagel με σος μουστάρδας και σολομό ή με σιγομαγειρεμένο κόκορα ελευθέρας βοσκής και γραβιέρα, ενώ μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας με τα διαθέσιμα υλικά. Ν. Δ.

Amandine: Νίκης 13, Σύνταγμα, Τ/210-32.39.829.


Etnico

Από τους ιδιοκτήτες του Altamira, το μικρό μαγαζί σερβίρει σπεσιαλιτέ από την Ινδία, το Μεξικό και τον αραβικό κόσμο. Σαμόζας, φαλάφελ, ταμπουλέ, νάτσος και κεσαντίγιας και τα αγαπημένα μου μπουρίτο, είτε με λαχανικά, είτε με κρέας, είτε με τσίλι κον κάρνε. Λ. Κ.

Etnico: Κολοκοτρώνη 22, Αθήνα, Τ/211-41.13.880.


Φαλαφελ

Πριν από 20 χρόνια πρωτόφαγα φαλάφελ στο «Fat boy», φαστφουντάδικο Αιγυπτιακό στην οδό Χαλκοκονδύλη. Όταν αυτό έκλεισε, πήρα τρελός τους δρόμους σε αναζήτηση της μοναδικής γεύσης και, με τα πολλά, χτύπησα φλέβα στην Λιοσίων. Αυθεντική λιβανέζικη συνταγή, αφράτη, μυρωδάτη ζύμη, μαστόρικο τηγάνισμα. Επίσης, εξαιρετικό χούμους, τρομερό κοτόπουλο σουβλάκι. Όλα μπουκιά και συχώριο. Β. Κ.

Φαλάφελ: Λιοσίων 1, Πλατεία Βάθη, Τ/210-52.24.880

  • Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ