Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στοχοποίηση Συρίγου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στοχοποίηση Συρίγου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η πρωτοφανής στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου, για τον οποίο τοιχοκολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες σε διάφορα σημεία της Αθήνας με το σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο Αγγελος Συρίγος, που είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα φοιτητών, όταν προ μηνών είχε ζητήσει να μην γίνεται αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του πανεπιστημίου, στοχοποιήθηκε από ομάδα νεαρών ενόψει και του ότι χθες επρόκειτο να δικαστεί στην πρώην Σχολή Ευελπίδων ο ένας από τους δύο που είχαν εμπλακεί στην επίθεση εις βάρος του. Ο άλλος ήδη έχει δικαστεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός χρόνου με τριετή αναστολή.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την αφισοκόλληση για τον καθηγητή Συρίγο που έφθασαν έως τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος καταδίκασε την εν λόγω ενέργεια, η Εισαγγελία Αθηνών, διά του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου, παρενέβη άμεσα και αυτεπαγγέλτως, προκειμένου να γίνει έρευνα με αντικείμενο αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις. Η έρευνα για τη στοχοποίηση του κ. Συρίγου που διατάχθηκε χθες θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, ενώ η δίκη του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από ομάδα νεαρών προσδιορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου ύστερα από αίτημα του ιδίου, ο οποίος τόνισε χθες στο δικαστήριο ότι «βρίσκεται υπό διαρκή απειλή, καθώς κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή