Μπάσκετ: Ενα βήμα μπροστά ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Ενα βήμα μπροστά ο Παναθηναϊκός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή του φετινού πρωταθλήματος στα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ήταν πανομοιότυπη με την ολοκλήρωση των περυσινών τελικών. Οι «πράσινοι» έβαλαν… πλώρη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια, φεύγοντας νικητές (71-68) από το κεκλεισμένων θυρών ΣΕΦ, με την υπογραφή του Κέι Σι Ρίβερς. Τα τρία τρίποντα του Αμερικανού φόργουορντ προκάλεσαν την ανατροπή στο προβάδισμα 10 πόντων που είχαν οι γηπεδούχοι.

«Δεν θα κοιμόμουν… ήσυχος, αν δεν έπαιρνα πρωτοβουλίες. Αισθάνθηκα ότι ήταν η δική μου… ώρα για να αντιδράσω. Το είπα και πέρυσι ότι αυτή είναι η δουλειά μου και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν…», είπε στην «Κ» ο «ποταμός» όπως είναι το προσωνύμιο του Ρίβερς. Οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, χωρίς να υπολογίζεται και πάλι ο Λεκαβίτσιους. Στον Ολυμπιακό δεν μοιρολατρούν για την ήττα και θεωρούν ότι στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα και η διαφορά των τριών πόντων είναι αναστρέψιμα, ενώ υπάρχει δυσαρέσκεια για τον μη καταλογισμό φάουλ στην τελευταία φάση του καλαθιού που σημείωσε ο Μακ Λιν, μειώνοντας στον έναν πόντο (68-69). Η επόμενη ημέρα του ντέρμπι περιελάμβανε για τους Πειραιώτες την τριετή ανανέωση του συμβολαίου στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν απώλεσε το δικαίωμα συνέχειας της καριέρας του στο ΝΒΑ, το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης, ο Ολυμπιακός αύξησε το οικονομικό αντάλλαγμα παραχώρησής του (500 χιλ. δολάρια) και τις ετήσιες αποδοχές του παίκτη συνολικά κατά 40%. Οι Πειραιώτες αρχίζουν σήμερα τη διήμερη προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Μπασκόνια (Ηράκλειο), χωρίς να υπολογίζεται ο Σπανούλης, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρόμπερτς.

Η νίκη του Προμηθέα στην έδρα του ΠΑΟΚ (73-79) και η εντός έδρας επικράτηση του Κόροιβου στο παιχνίδι με τον Aρη (71-55), εντυπωσίασαν στην πρώτη αγωνιστική της Α1. Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: ΓΣΛ Φάρος – Πανιώνιος 98-68, ΑΕΚ – Τρίκαλα 91-72, Κολοσσός – Ρέθυμνο 64-63, Λαύριο – Κύμη 78-65.

• Aρης – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός Superfoods είναι τα δύο ζευγάρια των νοκ άουτ ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου (5/11). Οι νικητές θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό που έχει οριστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου.

• Αρνητική και με αλαζονικό ύφος ήταν η απάντηση της Ευρωλίγκας στη FIBA για τη μικρή μετάθεση των ημερομηνιών, τον ερχόμενο Νοέμβριο και Φεβρουάριο, για την παράλληλη διεξαγωγή των προκριματικών παιχνιδιών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και αυτών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι ομοσπονδίες των χωρών που έχουν διεθνείς παίκτες στην Ευρωλίγκα αρχίζουν να προετοιμάζονται για κλήσεις άλλων παικτών που θα είναι διαθέσιμοι να παίξουν, παρουσιάζοντας πολύ διαφορετικές και πρωτόγνωρες συνθέσεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή