ΣΥΡΙΖΑ: επιμένουν στις ενστάσεις τους πέντε βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: επιμένουν στις ενστάσεις τους πέντε βουλευτές

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη συνάντηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν εκφράσει δημοσίως ή και παρασκηνιακώς επιφυλάξεις, ενστάσεις ή και διαφωνία με τη ρύθμιση για τους ανηλίκους και τη φυλομετάβαση, είχε χθες πριν από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην καταγραφούν κι άλλα ρήγματα στη δικομματική πλειοψηφία, πέραν εκείνου που συνιστά η διαφωνία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επί του συγκεκριμένου άρθρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανησυχούντες κυβερνητικοί βουλευτές –που συμμετείχαν και στη σύσκεψη– είναι οι Γεωργία Γεννιά, Μ. Μπόλαρης, Δ. Γάκης, Νίνα Κασιμάτη, καθώς και ο Γ. Μιχελογιαννάκης. Ο τελευταίος δεν μετείχε σε αυτή την έκτακτη συνάντηση με τον κ. Κοντονή, αλλά σε γραπτή δήλωσή του δημοσιοποίησε τη διαφωνία του έναντι της διάταξης για τους ανηλίκους.

«Αυστηροποίηση»

Η αλλαγή την οποία επέφερε, κατά την διάρκεια της συζήτησης, στην επίμαχη διάταξη ο κ. Κοντονής (με την «αυστηροποίησή» της ως προς τις προϋποθέσεις και την εμπλοκή εξειδικευμένων ιατρών για τις περιπτώσεις των ανηλίκων) θεωρείται ως κατ’ αρχήν αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις. Ωστόσο, ούτε αυτή η αλλαγή φαίνεται, σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες, να ικανοποίησε τους ανησυχούντες.

Βαρύ το κλίμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις βουλευτές, μέσα σε κλίμα που χαρακτηρίστηκε από ορισμένες πλευρές «βαρύ» για τον υπουργό Δικαιοσύνης, υποστήριξαν ότι ο κ. Κοντονής ενήργησε δίχως να διαβουλευτεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και συμπλήρωσαν πως, διατάξεις όπως αυτή για τους ανηλίκους, έχουν προκαλέσει πολιτική φθορά καθώς πυροδοτούν κοινωνικές αντιδράσεις.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά», υποστήριζαν ωστόσο πηγές εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι βουλευτές είχαν κάποια ερωτήματα για γενικότερα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν ενδελεχώς», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή