Δεκαοκτώ νέα δρομολόγια εξωτερικού από Aegean το 2018

Δεκαοκτώ νέα δρομολόγια εξωτερικού από Aegean το 2018

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στο δίκτυο εξωτερικού και τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού, η Aegean ανακοίνωσε χθες το νέο διευρυμένο πτητικό της πρόγραμμα για το 2018. Το επόμενο θέρος η Aegean θα δραστηριοποιείται σε δίκτυο 153 προορισμών, σε 44 χώρες, διαθέτοντας 16,6 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 700.000 σε σχέση με το 2017. Την ίδια στιγμή η εταιρεία επικεντρώνεται στην προμήθεια περίπου 50 νέων αεροσκαφών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών Boeing και Airbus που διεκδικούν την ύψους 1,5 δισ. έως 2 δισ. δολαρίων παραγγελία. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους οπότε και η Aegean θα κληθεί να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις. Στο μεταξύ το ερχόμενο καλοκαίρι, η εταιρεία θα επιχειρεί με 3 νέα αεροσκάφη (δύο καινούργια και ένα το οποίο θα μεταφέρει στην Αθήνα από την Κύπρο).

Η ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας προσφέρει το 2018 αυξημένη προσβασιμότητα σε βασικές αγορές που αποτελούν κύριες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2018 προστίθενται 18 νέα δρομολόγια, που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της Αθήνας (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την περιφέρεια (Κέρκυρα-Μόσχα, Σαντορίνη-Τελ Αβίβ, Μύκονος-Τελ Αβίβ, Μύκονος-Βηρυτός, Ρόδος-Λυών, Ρόδος-Βηρυτός, Ηράκλειο-Βηρυτός). Ετσι η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού, προσφέροντας παράλληλα πάνω από 700.000 νέες θέσεις.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση του θερινού προγράμματος ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτ. Βασιλάκης τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία από το 2013 οπότε και πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση με την Olympic Air. Συγκεκριμένα, η συνολική συνεισφορά στην οικονομία από 228,7 εκατ. ευρώ το 2013 αυξήθηκε το 2017 σε 326,1 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το ποσό που αφορά τα αεροπορικά τέλη αυξήθηκε σε 224,7 εκατ. ευρώ από 160,4 εκατ. το 2013.

Οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 900 για να φτάσουν τις 3.000, ενώ η συνολική επιβατική κίνηση ανήλθε στο επίπεδο-ρεκόρ των 13 εκατ. ατόμων.

Για σημαντική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού μέσω της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel έκανε λόγο ο κ. Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση που εξελίσσεται θετικά. Παράλληλα, σχολιάζοντας την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσδίδει έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα δραστηριοποίησης στον επενδυτή, τον οποίο ευχήθηκε να αξιοποιήσει.

«Το 2018 θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας μας αλλά και των επιλογών που προσφέρουμε στους επιβάτες μας. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πόλεις από κύριες τουριστικές αγορές έχουν άμεση σύνδεση με την Αθήνα, που υποστηρίζει τόσο τα σύντομα city breaks, όσο και την προσβασιμότητα στα νησιά μας», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή