Επένδυση 16 εκατ. ευρώ σε νέο 5άστερο ξενοδοχείο από τον όμιλο Καράτζη

Επένδυση 16 εκατ. ευρώ σε νέο 5άστερο ξενοδοχείο από τον όμιλο Καράτζη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μάιο του 2018 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων του ομίλου Καράτζη συνολικής επένδυσης 16 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας 100 νέες θέσεις εργασίας.

Το νέο ξενοδοχείο, που κατασκευάζεται στην περιοχή Δράπανο Χερσονήσου στην Κρήτη, δίπλα στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach, θα διαθέτει 127 δωμάτια και 260 κλίνες σε μια έκταση 37 στρεμμάτων. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2017 οι ενοποιημένες πωλήσεις της εισηγμένης ανήλθαν σε 49,055 εκατ. ευρώ έναντι 43,448 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 12,9%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν σε 6,653 εκατ. ευρώ έναντι 6,395 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και τα εταιρικά κέρδη έφθασαν τα 6,272 εκατ. ευρώ, έναντι 5,891 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ, κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα και στα νέα γραφεία διοίκησης. Ειδικότερα το 2014, η εταιρεία αγόρασε ημιτελές ακίνητο 737 τ.μ. σε οικόπεδο 892 τ.μ., προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι διοικητικές της υπηρεσίες.

Οι εργασίες αποπεράτωσης και επέκτασης του εν λόγω κτιρίου ολοκληρώθηκαν τον φετινό Απρίλιο και το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών του ομίλου μεταφέρθηκε εκεί. Η μετεγκατάσταση αυτή απελευθέρωσε πρόσθετο χώρο στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, όπου προγραμματίζεται επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017, ξεκίνησε η ενεργή δραστηριοποίηση του ομίλου Καράτζη μέσω της θυγατρικής εταιρείας «ΚΕΝ» στον κλάδο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνεισφορά της «ΚΕΝ» στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Στην εξαμηνιαία έκθεση για την πορεία του ομίλου το 2017 η διοίκηση τονίζει ότι «η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος, η κρίση χρέους της χώρας και τα capital controls που επιβλήθηκαν έχουν ως αποτέλεσμα την επαύξηση της έκθεσης του ομίλου στους χρηματοοικονομικούς και λειτουργικούς κινδύνους».

Ωστόσο, η διοίκηση εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στις δραστηριότητες και τις ταμειακές ροές του ομίλου είναι περιορισμένες. Ειδικότερα: α) Η εταιρεία και ο όμιλος έχουν εξασφαλίσει ικανή ρευστότητα ώστε να εξυπηρετείται η απρόσκοπτη τροφοδοσία της βιομηχανίας με πρώτες ύλες, καθώς διατηρούνται καταθέσεις σε ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, β) οι εισπράξεις και πληρωμές του ομίλου έως σήμερα διευθετούνται απρόσκοπτα, γ) δεν αναμένεται μείωση της ζήτησης και συρρίκνωση των εσόδων λόγω κεφαλαιακών ελέγχων καθότι οι πωλήσεις του ομίλου είναι κυρίως εκτός χώρας, δ) καθυστερήσεις ενδέχεται να υπάρξουν μόνο στην είσπραξη απαιτήσεων από πώληση ενέργειας στον ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή