Προκριματικά Μουντιάλ: Μέσι, Ρονάλντο ψάχνουν εισιτήρια για Ρωσία

Προκριματικά Μουντιάλ: Μέσι, Ρονάλντο ψάχνουν εισιτήρια για Ρωσία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους δύο μεγαλύτερους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και τις εθνικές τους ομάδες. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Αργεντινή και η Πορτογαλία, χρειάζονται οπωσδήποτε νίκες απόψε, διαφορετικά θα μπουν σε περιπέτειες με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για την πρόκρισή τους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 2.30 π.μ. ώρα Ελλάδος (ξημερώματα Τετάρτης), η Αργεντινή θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα στον Ισημερινό, στο Εστάδιο Ολίμπικο Αταχουάλπα του Κίτο. Το ματς θα γίνει σε υψόμετρο 2.780 μέτρων, δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα λιγότερο από την κορυφή του Ολύμπου… Συνεπώς, η Αργεντινή θα πρέπει να ανεβάσει στα… ύψη την απόδοσή της αν θέλει να έχει ελπίδες έστω για την πέμπτη θέση του προκριματικού ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία, ενώ τεράστιας σημασίας θα είναι και τα παιχνίδια της (με διαφορά πρώτης) Βραζιλίας με τη Χιλή που καίγεται για βαθμούς και του Περού με την Κολομβία σε ένα ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Νίκη της γηπεδούχου Παραγουάης επί της ουραγού Βενεζουέλας θα οριστικοποιήσει ότι ο Μέσι και η παρέα του χρειάζονται μόνο νίκη, τουλάχιστον για να μην πάνε από τώρα σπίτι τους… αν το επιτρέψουν οι οργισμένοι συμπατριώτες τους.

Μεγάλα παιχνίδια έχει και η ευρωπαϊκή ζώνη, καθώς πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων. Τα φώτα είναι στραμμένα κυρίως στο… Στάδιο του Φωτός (ντα Λουζ) της Λισσαβώνας, όπου η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί της πρωτοπόρου Ελβετίας για να αρπάξει εκείνη την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας και να αποφύγει την περιπέτεια των μπαράζ.

Η Ελβετία έχει ένα απίστευτο σερί νικών και μαζί με τη Γερμανία έχουν το απόλυτο στα προκριματικά της Ευρώπης. Ακόμη και μια ισοπαλία απόψε θα φέρει την Πορτογαλία του Ρονάλντο ως μία εκ των τεσσάρων πιθανών αντιπάλων της Ελλάδας στα μπαράζ…

Απόψε κρίνεται ακόμη η πρώτη θέση στον β΄ όμιλο, με τη Γαλλία να θέλει νίκη εντός έδρας με τη Λευκορωσία στο Παρίσι, ώστε να μην αγωνιά για το αποτέλεσμα της Σουηδίας στην Ολλανδία. Οι Ολλανδοί έχουν πρακτικά αποκλειστεί, αφού για να αρπάξουν τη δεύτερη θέση από τους Σουηδούς χρειάζονται νίκη με… επτά γκολ διαφορά στον αποψινό αγώνα του Αμστερνταμ.

Εκείνο το ματς, όμως, που προηγείται από πλευράς ώρας είναι η ρεβάνς του μπαράζ της Αυστραλίας με τη Συρία για την ασιατική ζώνη, μετά το 1-1 στη Μαλαισία όπου εδρεύει προσωρινά η Συρία. Ο αγώνας γίνεται στο Σίδνεϊ στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή