Συνεχίζεται η ανάπτυξη σε Γερμανία και Γαλλία

Συνεχίζεται η ανάπτυξη σε Γερμανία και Γαλλία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχιζόμενη ανάπτυξη στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι μηνών. Η μεταποίηση, οι κατασκευαστικές και οι εταιρείες ενέργειας κατέγραψαν αύξηση παραγωγής 2,6%. Σχολιάζοντας σχετικά ο Ραλφ Σολβίν, οικονομολόγος της Commerzbank, εξέφρασε την εκτίμηση πως η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου θα είναι περίπου 0,6%. Παράλληλα, ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος της ING Bank, προεξοφλεί πως με το αναμενόμενο πρόγραμμα επενδύσεων της νέας κυβέρνησης, ο τρέχων γύρος ανάπτυξης θα συνεχιστεί για ένα με δύο χρόνια ακόμη.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους και 0,6% το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις αυξημένες δαπάνες νοικοκυριών και κράτους αλλά και επειδή οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό. Σημειωτέον ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά ινστιτούτα αναβάθμισαν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο 1,9% φέτος και στο 2,0% για το 2018.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γαλλία, η Τράπεζα της Γαλλίας εμμένει στην εκτίμησή της ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,5%. Παράλληλα, έρευνα της Τράπεζας της Γαλλίας κατέδειξε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε τον Σεπτέμβριο σταθερό στις 104 μονάδες και για τον τομέα των υπηρεσιών επίσης αμετάβλητο στις 100 μονάδες. Εξάλλου, επιχειρηματικά στελέχη προβλέπουν ότι τον Οκτώβριο θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη στη βιομηχανία, στον τομέα των υπηρεσιών και στις κατασκευαστικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή